Kaip rašoma pranešime, per paskutinius 4 metus kelionių skaičius šiame maršrute augo sparčiausiai. Spėriai besivystanti miesto dalis reikalavo pokyčių, į kuriuos reaguota operatyviai – koreguoti ir dažninti tvarkaraščiai, nepaisant infrastruktūros skurdumo.

„Belaukiant infrastruktūrinių pokyčių (Pamario g. rekonstrukcija, saugios stotelės keleiviams, vieta autobusų pertraukoms), planavome ir kitus pakeitimus, kurių įgyvendinimą tik pagreitino lapkričio mėn. trasos pratęsimas iki Klipščių ir metų pradžioje eismo chaosą sukėlusi #žaliųjų rodyklių istorija.

Pratęsimas iki Klipščių išsprendė chaotiško „kiss and ride“ problemą ties Debesų stotele, tėveliams nebereikia ten vežti vaikų iš rajono pusės, nebeliko rytinio kelkraščių okupavimo ir vaikų kraustymo iš automobilių į autobusą. Dabar tai atliekama gerokai saugiau PC “Rimi“ aikštelėje. Kitas pasikeitimas, tiksliau teigiamas rūpestis, - padidėjęs maršruto populiarumas ir piko metu perpildyti autobusai. Į šią problemą buvo sureaguota – perdarytas tvarkaraštis ir padažninti reisai piko metu“, – rašoma bendrovės tinklalapyje.

Žaliųjų rodyklių išnykimas pastebimai sulėtino šio labai ilgą trasą turinčio maršruto autobusus. Taškas, iki kurio dabar trumpinamas maršrutas, buvo nustatytas įvertinus kelionių tendencijas. „Gerokai dar iki karantino susitikę su bendruomenės atstovu pasiūlėme mainus – trumpiau važiuoti Taikos prospektu, bet užtat dažniau iš/į Tauralaukį. Buvome sutarę net datą – balandžio 14 d.!

Deja, karantino laikotarpiu keleivių skaičius sumažėjo trimis ketvirčiais, todėl esame priversti startuoti su apkarpytu tvarkaraščiu, kuris bus pakeistas pirminiu planu, kai baigsis suvaržymai, ir tada pažadėti mainai taps lygiaverčiais“, – rašome pranešime.

Nuo gegužės ketvirtosios maršrutu „Klipščiai – Arena“ (žr. pridedamą schemą) kasdien bus atliekama 100 reisų.
„Klaipėdos keleivinis transportas“ nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)