Penktadienį Klaipėdos miesto vicemero kabinete vykusiame susirinkime dalvavę Klaipėdos universiteto, Aukštosios jūreivystės mokyklos, Socialinių mokslų kolegijos, Klaipėdos valstybinės kolegijos ir LCC universiteto vadovai aptarė, kaip turėtų atrodyti būsima biblioteka

Vizija - miglota

„Tai turėtų būti akademinio jaunimo susitikimo centras, kuriuo galėtų naudotis visi - tiek būsimi, tiek esami, tiek buvę studentai, taip pat - regiono žmonės. Visi tokiai idėjai pritaria“, - sakė A. Šulcas.

Jis tikino, kad Klaipėdos universiteto atstovai yra numatę ir žemės sklypą savoje teritorijoje, kurioje pastatas ir galėtų išdygti.

Tiesa, kokia yra tiksli bibliotekos vizija, kol kas neaišku. „Mes turime dėl jos sutarti, kaip mes ją įsivaizduojame. Po naujų metų susitiksime pirmai diskusijai, kurioje spręsime, kaip tai įsivaizduojame. Vienas iš susitikimo dalyvių sakė, kad ir dabar jaunimas apgulęs senamiesčio kavines, jose bendrauja, ruošia pamokas ir smagiai leidžia laiką„, - kalbėjo miesto vicemeras.

Kur bus biblioteka?

A. Šulcas tikino, kad po to, kai išryškės aiški vizija, būtų kalbama apie tai, kas dalyvautų šiame projekte ir kam ši biblioteka priklausytų.

„Ši idėja kilo svarstant Klaipėdos miesto ekonominės plėtros perspektyvas iki 2030 metų. Aukštosios mokyklos pasirašė protokolą dėl bendradarbiavimo, jos sutarė siekti šių tikslų. Vienas iš bendradarbiavimo aspektų - šios bendros bibliotekos kūrimas“, - sakė vicemeras.

Nors Klaipėdos universitetas siūlo savo teritoriją, politikas svarstė, kad ja neapsiriboja. Anot jo, galima vieta esti ir Klaipėdos piliavietėje, galbūt - svarstomoje atstatyti Jono bažnyčios pastate. A. Šulcas tikino, kad daug kas priklausys nuo ateityje išryškėsiančios vizijos.