Šiuo metu priklausomybės ligomis sergantys žmonės gydomi daugiabutyje Taikos pr. 46 esančiose patalpose. Tame pačiame pastate dar veikia ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centras, kuris planuoja išsikelti į būsimą naują polikliniką Birutės gatvėje.

Perkėlus priklausomybės ligų gydymą į naują pastatą pagerės sąlygos ir pacientams, ir darbuotojams. Numatoma, kad Bangų g. 6A šiuo metu esantis blogos būklės pastatas bus rekonstruotas ir pritaikytas pacientų poreikiams.

1900 m. pastatytas pastatas apsuptas Respublikinės Klaipėdos ligoninės komplekso pastatais. Jame šiuo metu jokia veikla nevykdoma. Nors sklypas yra senamiesčio paveldo teritorijoje, dabartinis pastatas į Kultūros vertybių registrą neįtrauktas ir neturi vertingųjų savybių.

Naujasis pastatas projektuojamas 3 aukštų su rūsiu, tačiau iš lauko statinys atrodys dviejų aukštų su mansardiniu stogu.

Fasadų apdailai naudojami fachverko konstrukcijos elementai, tad senamiesčio pašonėje esantis statinys atlieps senamiesčio pastatų stilių.

Planuojama rekonstruojant dabartinį prastos būklės statinį padidinti jo bendrą plotą (nuo 723,96 kv. m iki 1 576,39 kv. m) ir tūrį (nuo 2 780 kub. m iki 9 037 kub. m). Taip pat pasikeis ir statinio aukštis - nuo dabartinių 5,7 metro iki 12 metrų.

Naujame pastate įsikurs psichosocialinio gydymo (Minesotos programa), alkoholinės ir narkotinės abstinencijos gydymo, psichosocialinės reabilitacijos paslaugas teikiantys skyriai bei ambulatorinis skyrius. Ambulatorinėje dalyje numatomas atskiras įėjimas su laukiamuoju metodonui išduoti.

Stacionare numatomos 44 vietos pacientams, o ambulatoriniame skyriuje per metus planuojama suteikti paslaugas iki 1 300 žmonių.

Projektuojų UAB „Urban projects“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad bus tvarkomas ne tik pats pastatas, bet ir jo aplinka, įrengiamas atskiras įvažiavimas į kiemą iš Baltikalnio gatvės, atnaujinta veja, įrengtas apšvietimas.

Viešas projektinių pasiūlymų pristatymas vyks sausio 11 d. 17.10 val. nuotoliniu būdu per „Zoom“ programą. Iki sausio 11 dienos galima susipažinti su projektiniais pasiūlymais ir teikti savo pasiūlymus.

Respublikinis priklausomybės ligų centras per šiuos ir kitus metus planuoja įrengti naujas patalpas Klaipėdos ir Panevėžio filialams. Iš Europos regioninės plėtros fondo šių dviejų filialų infrastruktūrai gerinti skirta per 2,8 mln. eurų.