Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos padalinio Pempininkų bibliotekos darbuotojai ryte prie durų pastebėjo dėžę, ant kurios buvo užrašai „Šuniukai“ ir „Mums 1 mėn.“

Ryte dėžę matė ir valytoja, tačiau jos nepatikrino. Viena bibliotekininkė, atėjusi į darbą apie pusę dešimtos, pažiūrėjo, kas dėžės viduje.

Bibliotekininkams buvo palikti 4 šunyčiai.

„Kad ir kaip norisi tikėti ir galvoti, kad gyvenam tarp atsakingų ir normalių žmonių, bet... Šįryt prie Pempininkų bibliotekos durų buvo palikti nuostabūs maži padarėliai. Dovana? Dėžė su „pilnu“ turinio aprašymu. Jie ieško saugių ir šiltų namų, nes bibliotekoje gyventi negali, kad ir kaip ten galvojo juos palikęs „žmogus“, - feisbuke rašė žinute pasidalijusi moteris.

Pempininkų bibliotekoje dirbanti Sandra „Vakarų ekspresui“ sakė, kad dviems šunyčiams namus pavyko rasti gana greitai. Likusiems dviems, tikimasi, šeimininkai taip pat greitai atsiras.

„Rastus daiktus kartais žmonės atneša, yra buvę, kad atnešė piniginę, bet daugiau nieko tokio nepasitaikė“, - žmonių poelgiu stebėjosi Sandra.

Socialiniame tinkle užvirė diskusija - kodėl žmonės taip elgiasi. Vieni gynė šuniukus palikusį žmogų ar žmones - esą taip geriau nei atimti gyvybę. Vis dėlto kiti laikėsi nuomonės, kad turi nebelikti mąstymo, jog rūpintis turi kažkas kitas.

„Turbūt taip apie visas iškilusias problemas jie galvoja, kad kažkas kitas išspręs... Kodėl jis buvo ramus palikdamas šuniukus, kad tas, kas ras, jų neišmes?“ - svarstė klaipėdiečiai.