„Pasiūlymą Savivaldybės administracijos direktoriui ir merui pateikiau pirmadienį. Argumentai tokie, kad žmonės taip skatinami daugiau naudotis individualiu transportu, o ne viešuoju, tačiau tai gali būti susiję su papildomomis išlaidomis. Yra žmonių, kurie važinėjo viešuoju transportu, o dabar skatinami važiuoti individualiu. Aš manau, kad jie yra sąmoningi, todėl tą ir darys. Tad pritarus mano pasiūlymui, kai žmogus atvyks automobiliu į miesto centrą, tai už automobilio pastatymą jam mokėti nereikės. Taip bus išvengta papildomų išlaidų„, - „Vakarų ekspresui“ sakė S. Budinas.

Jis teigė besitikintis, kad sprendimas šiuo klausimu turėtų būti priimtas kuo skubiau, mat susiklostė nepalanki situacija dėl naujojo viruso, savivaldai, anot jo, reikia reaguoti kur kas greičiau nei įprasta.

Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino apie tokį S. Budino pasiūlymą mažai ką girdėjęs.

Jis teigė, kad klausimų apie nemokamą automobilių statymą jau sulaukė ir iš Klaipėdos gyventojų, tačiau R. Mockus priminė, kad rinkliavas nustato ir tvirtina miesto Taryba.

„Tokių skambučių buvo, tačiau mokestis tikrai nėra paimamas ir panaikinamas“, - teigė Transporto skyriaus vedėjas.

R. Mockus aiškino, kad siūlymų yra įvairių, tačiau verta racionaliai į juos reaguoti. „Pasiūlymus nagrinėjame ir žiūrime“, - kalbėjo jis.

R. Mockus atkreipė dėmesį ir į tai, kad paskelbus šalyje karantiną sumažėjo ir pačių automobilių, statomų Klaipėdos centre.

Po antradienį įvykusios konferencijos apie karantiną Klaipėdoje miesto vadovas Vytautas Grubliauskas aiškino, kad šiuo metu uostamiestyje yra aktualesnių klausimų nei automobilių statymas. Anot jo, šiuo metu miestas susiduria su kur kas didesniais iššūkiais. Meras pabrėžė, kad rinkliavų dydį turėtų nustatyti Taryba.