Klaipėdos senamiestyje kaimynystėje reziduoja beveik visos miesto kultūros ir kūrybinės organizacijos: Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC), Etnokultūros centras, Mažosios Lietuvos istorijos muziejus, Klaipėdos lėlių teatras, Baroti galerija, Dailininkų, Architektų, Rašytojų, Fotomenininkų sąjungų Klaipėdos skyriai. Pastaraisiais metais kai kurių šių organizacijų veikla buvo sutrikdyta dėl vieno svarbiausių Klaipėdos senamiesčio kultūros paveldo objektų – fachverko pastatų komplekso – rekonstrukcijos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Atsinaujinimo darbams artėjant prie pabaigos, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras imasi iniciatyvos ir nuo 2020 metų pradės įgyvendinti tarpinstitucinio bendradarbiavimo – Klaipėdos kultūros kvartalo idėją. Pirmasis žingsnis bus bendra visų kultūros organizacijų susitikimų vieta virtualioje erdvėje – šiuo metu kuriama paskyra socialiniame tinkle „Facebook“, kurioje Klaipėdos kultūros kvartalo nariai prisistatys miestiečiams.

Ateinančių metų planuose – kūrybinės dizaino, suvenyrų dirbtuvės klaipėdiečiams, kurių metu kartu su miesto bendruomene bus tariamasi, laukiama pasiūlymų ir ieškoma sprendimų, kokį jie įsivaizduoja Klaipėdos kultūros kvartalą: kaip turėtų atrodyti jo vizualioji išraiška, kokių bendrų veiklų ar renginių pageidautų miestiečiai ir t. t.

Į pirmąjį susitikimą-diskusiją Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kviečia jau šiemet. KKKC Meno kiemo dirbtuvėse dalyviai drauge su kultūros bendruomene ir menininke Lina Jaruševičiūte ne tik aptars Kultūros kvartalo galimybes, bet ir kurs Klaipėdos fachverką atspindinčius suvenyrus – meduolinius Kultūros kvartalo namukus.

KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) gruodžio 9 d., pirmadienį, nuo 17.30 iki 21.30 val. susitikimas-diskusija bei kūrybinės dirbtuvės „Klaipėdos kultūros kvartalas. Suvenyras: meduolinis namukas“ su menininke Lina Jaruševičiūte.

Dirbtuvės nemokamos (reikia atsinešti kočėlą). Dalyvių skaičius ribotas, būtina registracija el. paštu: inga@kkkc.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją