Pasak Liutauro, toks vaizdas kelia susirūpinimą, mat automobilių savininkai rizikuoja rasti apgadintas transporto priemones, o vaikai kieme negali žaisti krepšinio.

„Noriu užduoti klausimą kaip tėvas, sportininkas, vairuotojas ir pėsčiaisis <...> Vis dažniau pastebime, kad atsiranda problema dėl automobilių parkavimo, didelis trūkumas aikštelių. Todėl automobiliai parkuojami kur papuola - ant šaligatvių, žaliųjų vejų ir netgi vaikų žaidimų ir sporto aikštelėse.

Eidamas per kiemus pastebėjau, kad kažkada investuoti pinigai, pavyzdžiui, į krepšinio aikšteles kiemuose, nuėjo veltui. Vairuotojai sako, kad niekas jose nežaidžia, todėl ir stato automobilius. Tačiau kaip galima žaisti, jeigu jose stovi automobiliai?“ - retorinį klausimą uždavė Liutauras.

„Vakarų ekspresui“ susisiekus su Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėju Sauliumi Valiuliu buvo patikinta, kad tokie pažeidėjai yra baudžiami.

„Aiškinsimės, ar aikštelė atitinka savo statusą. Daugelis jų statytos senais laikais.

Neretai krepšinio stovai būna apgadinti. Tačiau tai nereiškia, kad tokia krepšinio aikštelė turi atlikti automobilių stovėjimo aikštelės funkciją. Tam turi būti specialus ženklas.

Tikriname nusiskundimus. Ši problema didesnė pietinėje miesto dalyje“, - sakė S. Valiulis.

Pasak jo, daugiau nubaudžiama vairuotojų, kurie automobilį palieka po ženklu. Šįmet Viešosios tvarkos skyrius dėl krepšinio aikštelėse paliktų automobilių sulaukė iki 20 pranešimų.

„Savivaldybės administracija vykdo automobilių stovėjimo aikštelių plėtros programą. Miesto tvarkymo skyrius senas aikšteles rekonstruoja, atstato, ir ten tikrai mašinos nestatomos.

Būna atvažiuoja policija, surašo protokolus. Žmonės dėl pažeidimų rašo ir tiesiai mums. Neleistinose vietose automobilius palikusius vairuotojus baudžiame“, - tikino S. Valiulis.

Apie tokius ir panašius Kelių eismo taisyklių pažeidimus galima pranešti Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui: viesojitvarka@klaipeda.lt.