„Taip buvo nuspręsta dar tuomet, kai buvo rengiamas projektas. Tačiau, kol vyko pagrindiniai rekonstrukcijos darbai, eismas Pamario ir Šlaito gatvių sankryžoje buvo likęs toks pat. Bet jau šį trečiadienį planuojame keisti ženklus, tad vairuotojai turėtų būti atidesni“, - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Kai prieš pusantrų metų buvo pradėta Pamario gatvės rekonstrukcija, buvo planuojama, kad darbai užsitęs trejus metus. Tačiau panašu, kad viskas bus padaryta jau šiam vasaros sezonui.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, jei prasidėjus vasarai ir bus likę šiokių tokių darbelių - tai bus tik smulkmenos, kurios eismui jau netrukdys.

„Pamario gatvėje dabar dar yra likę du trečdaliai ruožo, kur turi būti paklotas trečiasis asfalto sluoksnis. Rangovai atsižvelgs į oro sąlygas ir, matyt, balandžio viduryje arba pabaigoje ties likusį asfaltą„, - vakar sakė V. Švedas.

Taip pat dar reikia pakloti asfaltą ir ant palei gatvę nutiesto dviračio tako, kol kas jis padengtas tik skalda.

„Tikimasi, kad per gegužės mėnesį visi šitie darbai turėtų būti baigti ir liks tik smulkmenos. Prasidėjus vasaros sezonui tikrai didelių trukdžių važiuojantiesiems prie jūros neturėtų būti“, - sakė V. Švedas.

Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas priminė, kad darbai Pamario gatvėje buvo pradėti praėjusių metų kovo mėnesį. Pagal sutartį su rangovais buvo numatyta, kad visi darbai gali užsitęsti trejus metus.

„Mes radome finansinių galimybių, informavome rangovą ir susiplanavo visus darbus atlikti per pusantrų metų - dvigubai greičiau nei buvo planuota“, - pasidžiaugė V. Švedas.

Iš pradžių buvo planuojama, kad Pamario gatvės rekonstrukcija atsieis 5,7 mln. eurų, dabar skaičiuojama, kad galutinė suma gali siekti per 6 mln. eurų.

Projektas finansuojamas Savivaldybės, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšomis.