Popiet turėjęs vykti projektinių pasiūlymų viešas svarstymas virto tik neoficialia gyventojų diskusija. Parduotuvę „Maxima“ sklype tarp Laukininkų ir Vingio gatvių ketinantys statyti verslininkai pirmadienį paprašė Klaipėdos miesto savivaldybės pašalinti skelbtus projektinius pasiūlymus, o viešas jų pristatymas buvo atšauktas.

„Galima sakyti, tai šiokia tokia maža mūsų pergalė“, - nuotoliniu būdu vykusiame gyventojų pokalbyje sakė planuojamoms statyboms besipriešinančios bendrijos „Žara“ pirmininkė Vida Martišiūtė.

Susivienijusios trys bendrijos – „Žara“, „Linas“ ir „Vyturita“ – surinko beveik 400 gyventojų parašų, kuriuos su pretenzijomis pateikė projektuotojams ir statytojams.

„Trys ketvirtadaliai to rašto, kurį mes pasirašėme, mano supratimu, buvo apie tai, kad apskritai projekto neturėtų būti, nes jau didžiulė koncentracija pas mus tų parduotuvių, o ir „Hyper Rimi“ kitoje kelio pusėje stato. Ji tiesiog nereikalinga, nepaisant kažkieno verslo interesų“, - nuomonę dėstė gyventojų atstovas Algirdas.

V. Martišiūtės teigimu, apskritai reikėtų apriboti komercinių objektų plėtrai Vingio gatvėje.

Nors gyventojai siekia, kad naujas prekybos centras apskritai jų kaimynystėje neiškiltų, jei tai nepavyks, jie žada reikalauti, kad projektas būtų koreguojamas ir būtų atsižvelgiama į klaipėdiečių interesus.

Prie klaipėdiečių pokalbio prisijungusi Seimo narė Ligita Girskienė ragino kreiptis į miesto vadovus ir pasisiūlė surengti pokalbį su miesto valdžia šią arba kitą savaitę.

„Vakarų ekspresas“ prieš porą savaičių skelbė, kad 1,3 tūkst. kv. m ploto nauja parduotuvė turėtų iškilti sklype Laukininkų g. 15.

Į sklypą buvo numatyti du pagrindiniai įvažiavimai lengvajam transportui – iš Vingio ir Vyturio gatvių, o trečias, skirtas aptarnaujančiam transportui, - iš Vyturio gatvės.

V. Martišiūtės nuomone, jei projektuotojai ir statytojai būtų pasikonsultavę su bendruomene, tokio susipriešinimo nebūtų.

Naują pastatą besiruošiančios statyti Skuodo rajono prekybos ir paslaugų įmonės „Solneta“ vadovas Marius Markaitis nedaugžodžiavo. Pasak jo, nutarta projektinius pasiūlymus koreguoti, dėl to sustabdytas viešas svarstymas.

Projektinius pasiūlymus rengusios UAB „Mak group“ projektų vadovė Rasa Paulauskaitė „Vakarų ekspresui“ komentavo, kad naujų pastatų statyba šalia gyvenamųjų namų visada kelia diskusijas, todėl tai nenustebino.

„Kadangi nuspręsta skirti daugiau laiko pasiūlymų analizei ir galbūt projekto taisymui, viešinimo procedūrą sustabdėme. Apie pakoreguotų projektinių pasiūlymų viešinimą visuomenė bus informuota, kai jie bus parengti“, - teigė R. Paulauskaitė.