Pirmoji naujųjų metų diena yra iškilaus poeto gimtadienis, kurį miestiečiai jo vardu pavadintame skvere neraginami paminėjo jau trisdešimtąjį kartą.

Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčios klebonas Reinholdas Moras susirinkusiems priminė K. Donelaičio nuopelnus, priesakus, įamžintus jo poemoje „Metai“.

Renginį vedęs Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus vadovas Juozas Šikšnelis džiaugėsi, kad vėsūs orai nesutrukdė vėl susirinkti prie paminklo ir pagerbti iškilų poetą ir švietėją.

Plojimais buvo pasveikintas klaipėdietis aktorius ir režisierius Sigutis Jačėnas, kurio leidžia reikšmingų literatūros įrašų rinkinį „Lietuvių aktorių balsai“.

Su K.Donelaičio gimtadieniu ir filosofo Vydūno 150-osiomis gimimo metinėmis susirinkusius pasveikino Klaipėdos garbės pilietis, kraštotyrininkas Bernardas Aleknavičius.

Susirinkusieji apgailestavo, kad Klaipėdoje stringa seniai sumanytas K.Donelaičio skvero tvarkymo projektas.

Pasisakiusieji priminė, kad reikia gelbėti Tolminkiemyje (dabar Čystyje Prūdai) skurstantį K.Donelaičio memorialinį muziejų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai prie paminklo padėjo gėlių vainiką, skambėjo jaunųjų skaitovų deklamuojami į daugelį pasaulio kalbų išverstos Mažosios Lietuvos dainiaus poemos „Metai“ hegzametrai.

Jau nebeateisiantys prieš paminklo šviesuoliai pagerbti tylos minute.

Tarp jų buvo ir pernai miręs Klaipėdos universiteto docentas, filologijos mokslų daktaras, poetas ir literatūrologas Aleksandras Žalys.