Uostamiestis laikosi tradicijos pagrindinėje aikštėje puošti žmonių užaugintą ir padovanotą gyvą eglę. Šventinis jos apdaras, pasak VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovės Dalios Grikšaitės, taip pat bus tradicinis - šiltą, jaukią šviesą skleidžiančios lemputės.

Eglutės įžiebimo šventės proga šį savaitgalį Klaipėdos senamiestyje, Turgaus gatvėje, jau nuo vidurdienio šurmuliuos mugė. 16.30 val. įžangą į pagrindinį renginį paskelbs įžiebta maltiečių Gerumo žvaigždė Karlskronos aikštėje, o 17 val. Teatro aikštėje kaip visada trumpai, bet nuoširdžiai ir efektingai eglės įžiebimo ceremonijai vadovaus pats Kalėdų Senelis. Šiemet garbingiausias žiemos švenčių vadovas visiems susirinkusiesiems paseks Kalėdų eglutės pasaką.

Žinia, kad pasakos dažniausiai baigiasi laimingai, o ši pasaka pasibaigs labai laimingai ir net su fejerverku. Kartu su eglutės įžiebimu bus įjungtos ir miesto gatves puošiančios girliandos.

Įžiebus Kalėdų eglutę Teatro aikštėje iki pat Trijų karalių tvyros šventinė atmosfera. Aikštėje suksis karuselė, Kalėdų mugės nameliuose bus galima įsigyti skanumynų ir šiltų gėrimų. Svarbiausiu aikštės akcentu ir traukos centru taps atvira čiuožykla. Ji, pasak D. Grikšaitės, bus montuojama tik kitą savaitę, kad nesudarytų kliūčių stebėti Kalėdų eglės įžiebimo renginį.

„Pirmiausia į aikštę bus atvežta daug smėlio ir išlygintas pagrindas, ant jo dedamos ledo plokštės. Čiuožyklos ledas bus šaldomas iš apačios, anot gamintojų, jis neištirpsta net esant 10 laipsnių šilumos. Pati čiuožykla nebus labai didelė - 15x20 m dydžio, tačiau turės išskirtinį elementą - čiuožimo kilpą aplink paminklą Taravos Anikei. Čiuožyklai aptarnauti pastatyti du nameliai. Juose bus galima išsinuomoti ir apsiauti pačiūžas“, - pasakojo VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė.

Čiuožyklos atidarymas Teatro aikštėje numatytas kitą šeštadienį, gruodžio 7 d., 17 val. Čiuožykla veiks kiekvieną dieną nuo 12 iki 21-22 val.