Projektą įgyvendino VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) kartu su AB „Smiltynės perkėla“. Tiek laikinasis KKT vadovas Andrius Samuilovas, tiek „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Mindaugas Čiakas neslėpė, kad suderinti dviejų skirtingo pavaldumo įstaigų IT sistemas nebuvo paprasta. Teko įveikti nemažai iššūkių.

Galimybei pasinaudoti e. bilieto kortele keliantis į Smiltynę buvo pasiruošta dar pernai vasarą, tačiau dėl didelių keleivių srautų nerizikuota pradėti taikyti naujovės. Visa sistema buvo testuojama mažiausiai keturis mėnesius ir taikyti pradėta tik šiemet vasario 2 d. Be abejo, ji dar bus tobulinama atsižvelgiant į iškilsiančius poreikius.

Suprantama, e. bilieto kortelėje turi būti pinigų. Kol kas šia paslauga galima pasinaudoti tik perkant paprastą keleivio bilietą ir mokant už jį visą kainą. Tie, kurie gauna įvairių lengvatų, to padaryti negalės. Priglaudus kortelę prie skaitytuvo iš jos bus išskaičiuota 1,3 euro. Tai yra mokama tiek pat, kiek bilietas kainuoja ir kasoje. Jokio papildomo mokesčio nėra. Šiam tikslui tinka ir Klaipėdiečio kortelė, jeigu joje yra pinigų.

Už dviračio perkėlimą su šia kortele taip pat dar negalima atsiskaityti, bet artimiausiu metu ir tai bus galima padaryti.

Skenuoti e. bilieto kortelę galima visuose keturiuose „Smiltynės perkėlos“ įleidimo į keltus varteliuose. Kol klaipėdiečiai pripras, kaip ir kur priglausti kortelę, bus rodomas filmas prie vartelių esančiame ekrane.

Galima įsivaizduoti, kaip vasarą bus patogu uostamiesčio gyventojams, kai nebereikės stovėti eilutėse prie kasų norint nusipirkti bilietą į keltą.

Projekto sumanytojams pristatant naują paslaugą žurnalistams, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė tuo, kad pagaliau uostamiestyje į vieną atsiskaitymo sistemą sujungtas sausumos ir vandens transportas. Beje, jau kalbama apie tai, kad galima būtų prie šios sistemos prijungti ir geležinkelį. Žmogui tai labai patogu, kad turėdamas vieną kortelę gali keliauti įvairiomis transporto priemonėmis.

A. Samuilovas informavo, kad e. bilieto kortele bus galima atsiskaityti ir vandens autobuse, kuris Danės upe turėtų pradėti kursuoti šiemet nuo gegužės 1 d. Jo bilieto kaina – 3 eurai.