„Situacija yra gana rimta. Įtrūkių yra ir daugiau. Teritorija prie įskilusios sienos jau yra aptverta“, - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė. Anot pašnekovės, dar nėra aišku, ar pažeistas tik tinkas, ar ir plytos po juo.

„Kad galėtumėme įvertinti visos sienos būklę, būtina ekspertizė. Kai kuriose vietose pažeidimai yra nedideli, o kai kur - net labai rimti“.

Anot vedėjos, tik atlikus ekspertizę ir gavus jos išvadas paaiškės, ar užteks tik kosmetinio remonto, ar teks imtis rimtesnių darbų.

Paklausus, kiek laiko truks ekspertizė, I. Šakalienė teigė tiksliai pasakyti negalinti, tačiau tikisi, kad procedūra praeis greitai. Labiausiai specialistei nerimą kelia tai, kad apžiūrėjus remonto laukiantį objektą paaiškėjo, jog visa siena jau yra gerokai pasvirusi. Tačiau vedėja tikisi, kad reali situacija vis dėlto nebus tokia sudėtinga.

„Pati, apžiūrėjusi sienos būklę, turiu vilties, kad labai rimtos renovacijos gali ir neprireikti. Vietose, kur tinkas atšokęs, aiškiai matosi, jog yra tinklelis viduje“.

Kada konkrečiai prasidės ir kiek laiko užtruks remonto darbai - dar nėra aišku. Anot I. Šakalienės, jei paaiškės, kad užtenka tik nedidelės rekonstrukcijos, užteks pačios Savivaldybės turimų rangovų paslaugų. Tačiau jei reikės kapitalinio remonto, teks skelbti viešojo pirkimo konkursą.

„Manau, kad gal teks atlikti ir plytų impregnavimo procedūrą. Nors tai bus ir labai brangu, bet, atsižvelgiant į jūrinį mūsų miesto klimatą, tai yra būtina“, - pasakojo specialistė.

Šiuo metu didesnė dalis įgriuvimo yra pėsčiųjų tako teritorijoje. Iš važiuojamosios dalies taip pat matomos apibyrėjusios sienos. Anot I. Šakalienės, avarinė objekto būklė bus likviduota, o tolimesni sprendimai paaiškės atlikus išsamią sienos ekspertizę.