Pasak jos, su kirpyklos kolektyvu labai apsidžiaugė, kai liepą pradėjo tvarkyti prie kirpyklos, Kvietinių g. 6, esantį šaligatvį, bet dabar tenka kentėti broko padarinius.

„Dirbame jau 25 metus, bet taip blogai, kaip dabar, niekada nebuvo. Įtariame, jog kažkas atliekant remonto darbus padaryta ne taip. Gal pažeistas drenažas, nes po lietaus tvinstame. Kad galėtume pradėti darbą, pirmiausia turime išsemti vandenį. Ne kirpykla, o tvenkinys. Kiek tai gali tęstis?“, – beviltišką situaciją apibūdino savininkė.

Moteris teigė, siuntusi raštą Savivaldybei, ėjusi susitikti ir su Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėju, bet sulaukusi tik pažadų.

„Pečiais trauko, bet nieko nedaro, o ir darbininkų – nė kvapo. Iškniso ir paliko. Kas gali padėti išspręsti šią bėdą? Kur dar kreiptis? Ar kirpykla „Visai šeimai“, esanti miesto centre, bus palikta skęsti? Kas ir kada pradės taisyti darbo broką?“, – pagalbos kreipėsi moteris.

Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus informavo, kad su kirpyklos atstove buvo susitikęs keletą kartų, išsiaiškinus situaciją, iš karto buvo imtasi priemonių.

„Rangovas dėl netinkamo darbų vykdymo yra įspėtas ir informuotas, kad, jei artimiausiu metu problemos nepašalins, tuomet jam bus taikomos rangos sutartyje apibrėžtos griežtos priemonės“, – aiškino A. Ronkus.

Rangovas savo ruožtu informavo, kad per šią savaitę stengsis įrengti reikiamas dangas, kad patalpos nebetvintų.

„Ši vieta nuo gatvės yra užbortuota ir užlyginama gruntu, kad nebegalėtų kauptis vanduo. Šiuo metu grindys dar šlampa, nes gruntas yra prisigėręs vandens. Taip pat norėtume priminti, kad tiek komercinių, tiek gyvenamųjų patalpų savininkai turėtų drausti savo turtą, siekdami išvengti nuostolių įvykus nelaimei, užliejus vandeniu ar pan.“, – rekomendavo Savivaldybės specialistas.

A. Ronkus patikslino, jog tikimasi, kad rangovas problemą išspręs per šią savaitę: „Šiandien kloja, tačiau tam, kad problema būtų išspręsta galutinai, turi būti sutvarkytos visos dangos, įskaitant ir gatvės.“