Dragūnų kvartalo statybos jau vyksta daugiau nei 10 metų. Nuo pat pradžios gyventojams buvo žadama, kad kvartale bus pastatytas vaikų darželis. Tačiau labai laukiamos statybos vis neprasidėdavo.

Tad, kai prieš keletą dienų darželio statybai skirtame sklype gyventojai pamatė žemes stumdančius traktorius, socialiniuose tinkluose viltingai džiaugėsi, kad pagaliau atėjo toji diena. Kai kurie replikavo, kad gerokai pavėluota, nes daugelis naujakurių vaikų jau seniai išaugo iš darželinukų amžiaus. Buvo ir tokių, kuriems nerimą kėlė tai, kad darželis, greičiausiai, bus privatus. Dar kiti jaudinosi dėl to, kad atsiradus darželiui, rytais ir vakarais Šarlotės gatvėje bus automobilių spūstys.

„Kol kas dar anksti ką nors daugiau komentuoti. Tiesiog dabar laukiame, kol gausime statybos leidimą. Jei nebus jokių nuotykių, tikimės kovo pabaigoje jį turėti, tada ir galėtume daugiau papasakoti. Dabar statybos tikrai dar neprasidėjo, tik žemes šiek tiek palyginome ir tiek“, - situaciją komentavo UAB „Pamario troba“ direktorius Erdvilis Gerazimas.

Pasak jo, planuojama statyti iki 4 aukštų pastatą, kuriame galėtų būti įkurtas ne tik darželis. Viršutiniuose aukštuose po pamokų vyktų įvairūs užsiėmimai mokyklinio amžiaus vaikams.

„Mes tikrai nesame vaikų auklėjimo specialistai, tad pastačius pastatą būtų samdomas operatorius. Jau vedame derybas“, - sakė „Pamario trobos“ direktorius.

Preliminariais skaičiavimais, darželis galėtų talpinti iki 80 vaikų.

E. Gerazimas pritarė, kad šio objekto gyventojai laukia jau labai ilgai, tačiau esą nieko negalėjo padaryti.

„Marijos žemė. Žmonių mažėja, o klerkų daugėja. Jūs neįsivaizduojate, kiek buvo įvairių derinimų. Jau praėjusį rudenį turėjome gauti statybos leidimą, bet iki šiol neturime“, - pasakojo „Pamario trobos“ direktorius.

Jei šį mėnesį pavyks gauti statybų leidimą, darbus planuojama pradėti balandį.

„Jei viskas gerai, iki rudens pastatytume „dėžutę“, paskui vyktų vidaus darbai, tad įkurtuvės galėtų būti ne anksčiau nei 2020-ųjų pabaigoje. Tačiau pasikartosiu - jeigu viskas gerai“, - preliminariai skaičiavo E. Gerazimas.