Šią žiemą dienomis vyraujant teigiamai temperatūrai, kai kuriose Lietuvos vietovėse pumpurus sukrovė ir sakuros, o štai Gargždų parke išdygo narcizai. Bendruomenės pasodinti augalėliai taip suskubo augti, jog neaišku, ar šiemet įvyks gyventojų pamėgta tradicinė iškyla narcizų pievoje.

Įprastai, skambant muzikai, vykstant edukacijoms ir kitokioms pramogoms, miestelėnai į iškylą susirinkdavo gegužės mėnesį. Tačiau panašu, kad šiemet gamta planus kiek pakoreguos.

Šventės organizatoriai patikino, jog situacija jiems yra žinoma, tačiau ar šiemet iškyla įvyks portalui mano-gargzdai.lt sakė nežinantys.

„Jei labai didelių šalčių ar sniego nebus, tuomet augalai gal ir nenušals, bet jei gėlės pražys ir tuomet sulauksime šaltuko – gali visko būti, – sakė Bendruomenės atstovai. – Detalesnės informacijos dėl iškylos dar negalime pateikti, tačiau, žinoma, tikimės, kad žmonių pamėgta šventė įvyks.“

Gismeteo.lt duomenimis, vasario dienomis oras šils iki 5–8 laipsnių. Naktimis žemiausia oro temperatūra sieks -3 laipsnių žymą. Vyraus debesuoti ir lietingi orai.