Skaičiuojama, kad investicijos sieks iki pusės milijono eurų.

„Siekiame aukščiausių standartų. Atsimename, kad atidarius pastatą 2004-aisias viršijome Nuomininkų lūkesčius. Tačiau per ilgus metus verslo poreikiai pasikeitė - racionalumas tapo norma. Matome, kad ne vienerius metus skirtingose vietose išsidėsčiusios veiklos funkcijos konsoliduojasi po vienu stogu. Tai itin svarbu trumpinant gamybos ir logistikos grandines, mažinant sąnaudas, didinant konkurencingumą ir gerinant vartotojų patirtį ir, žinoma, galutinę paslaugos ar produkto kainą.

Atsižvelgdami į tai projektavome daugiafunkcinės paskirties pastatą (angl. „stock office“) kur po vienu stogu tilps prekybai, biurui, sandėliavimui ir gamybai pritaikytos patalpos. Įprastai įmonės eina į kraštutinius kompromisus – renkiesi biurą, bet neturi sadėliavimo ar prekybos patalpų ar atvirkščiai. Modifikacijų daug ir jos turi minusų. Šis daugiafunkcinio komplekso konceptas tai keičia iš esmės. Matome, kad konceptas idealiai tinka statybų sektoriaus smulkioms ir vidutinėms įmonėms, kurioms ir teiksime pirmenybę projekte”, - sakė bendrovės komercijos vadovas Nerijus Pudžiuvelis.

Pirmuoju etapu, kuris prasidės 2021 m. II/ketv. bus atnaujinta 3 000 kv.m. patalpų pirmajame aukšte, iš jų bus suformuota 11 skirtingų dydžių patalpų su atskirais įėjimais. Patalpų plotas 150-300 kv.m., tačiau jos nesunkiai apjungiamos. „Jau rezervuota 25 proc. plotų, nors apie projektą informacija dar nesidalinome”, - teigė pašnekovas. Paklaustas apie pandemijos įtaką konceptui p.Nerijus atsakė - „Teko perplanuoti restorano vietą - įrengsime net du atskirus įėjimus iš fasado, restoranas bus visiškai nepriklausomas nuo aplinkinių Nuomininkų”.

„Helios Klaipėda” rekonstruojamas kompleksas yra Taikos prospekte, sukuriančiame vieną didžiausių klientų srautų mieste. Užstatytoje 2.65 ha sklypo dalyje įrengta erdvi parkavimo aikštelė, kur vienu metu gali parkuotis iki 230 automobilių. Numatoma, kad pirmieji nuomininkai duris atvers 2021 m. rudenį.