Pasitelkdamas šūkį „Neringa – kultūros sala“, kurortas tęs ne tik tradicinius renginius, bet ir kvies atrasti naujas iniciatyvas. Viena jų – Nidoje įsikursianti menų zona.

Planuojama, kad kultūrinės veiklos erdvė bus įkurta buvusio žuvininkystės ūkio teritorijoje. Šioje erdvėje numatoma inicijuoti įvairias kūrybines veiklas, sujungiančias kultūros, meno, rekreacijos, viešojo maitinimo sritis. Neringos kultūrinį gyvybingumą norima kurti sujungiant vietos bendruomenę ir menininkus bei atvykstančius kūrėjus, rašoma pranešime spaudai.

Buvusio žuvininkystės ūkio teritorijoje planuojama įrengti ne tik renginiams skirtą sceną, bet ir numatyti vietas viešajam maitinimui, erdves menininkų kūrybai – kūrybinėms dirbtuvėms, meno kūrinių parduotuvėlėms, dizaino studijoms ir kt.

Numatoma, kad čia vyks įvairūs muzikos renginiai, koncertai, šiuolaikinio šokio, kino, dailės bei literatūros renginiai. Taip pat rekreaciniai užsiėmimai vaikams, jaunimui, vyresniojo amžiaus žmonėms.

Erdvėje „Menų zona. Nida“ veiks ir šiais metais startavusi tarptautinė menininkų rezidencija, kurios pagrindinis tikslas – tęsti kūrybinės platformos „Menų zona“ gerąsias tradicijas ir įtvirtinti rezidencijų programą Neringoje kaip profesionalią kūrybinę erdvę užsienio ir Lietuvos menininkams – idėjinių, kūrybinių mainų platformą, menininkus ir Neringos bendruomenę jungiančią grandį.

Projektą vykdo asociacija „Menų zona“.