Jiems suteiktas regioninio reikšmingumo lygmuo.

Valstybės saugomą objektą sudaro dvarininko namas, prieglauda, sandėlys, vyr. melžėjos ir ūkvedžio namas, ūkiniai pastatai, kumetynai, tvartai, kalvė, psichiatrinės ligoninės pastatas ir parko fragmentai.

Anot ministro įsakymo, šis objektas reikšmingas ir architektūriniu, ir istoriniu, ir kraštovaizdiniu, ir memorialiu požiūriu.

XV – XVI amžiais Bachmano žemė buvo didelis valdų kompleksas į rytus nuo Klaipėdos, prie Dangės upės, XVI amžiuje čia pradėjo formuotis nedideli dvareliai.

Pagrindine Bachmano dvaro įsikūrimo pradžia laikomi 1613 metai, kai Memelio (Klaipėdos) kunigui Joachimui Neresiui netoli Dangės upės buvo skirtas dirvonuojančios žemės sklypas sodybai įkurti. Nauji mūriniai rūmai dvare pastatyti 1778 metais, 1847 metais atidaryta prieglauda, čia veikė ir liaudies mokykla, XX amžiuje prieglauda buvo paversta bendrabučiu. 1930 – 1931 metais dvaro teritorijoje pastatyta 75 lovų psichiatrijos ligoninė.

1605 metais Bachmano žemės dvare gimė lietuvių kilmės vokiečių rašytojas, Karaliaučiaus universiteto profesorius, rektorius Simonas Dachas.