„Vakarų eksprese“ ne kartą rašėme, kad, statant Bastionų tiltą, reikėtų nugriauti Bangų g. 11 esantį daugiabutį, kuris yra privati nuosavybė.

Planas buvo paprastas - miestas žemę, ant kurio stovi namas, paima visuomenės poreikiams, namą nugriauna, o jo gyventojams atlygina patirtus nuostolius. Tačiau savininkams nepatiko Savivaldybės siūlomas kompensacijos dydis. Kilus ginčui, teisybės imta ieškoti teisme.

Atrodo, kad ilgą laiką užsitęsęs bylinėjimasis pagaliau baigsis. Praėjusią savaitę vykusiame miesto Tarybos posėdyje politikai buvo informuoti, kad su minėto namo savininkais pagaliau susitarta ir bus pasirašyta taikos sutartis. Joje numatyta, kad bendra savininkams išmokėta suma sieks per 200 tūkst. eurų.

„Turėsime namą, kurio negalėsime griauti, nes tiltas nebėra prioritetas“ - pasitikslino Alina Velykienė.

Apie tai, kad Bastionų tiltas nebėra prioritetinis objektas, kiek anksčiau viešai užsiminė ir Arvydas Vaitkus.

„Praeitą savaitę vykęs viešas Bastionų tilto svarstymas, visuomenės atstovų bei mano pasisakymai, panašu, duoda naudą - Bastionų tilto projektas dingo iš prioritetų. Bent šiuo laikotarpiu. Tegyvuoja pragmatizmas“, - liepos 19-ąją socialinėje erdvėje rašė A. Vaitkus.

Politikams natūraliai kyla klausimas, ar tokiu atveju Bangų g. 11 namas netaps Savivaldybei dar vienu galvos skausmu.

„Gal reikėtų pasvarstyti ir, pavyzdžiui, jį panaudoti socialinėms reikmėms?“ - svarstė A. Velykienė.

Tačiau į ilgas diskusijas niekas nesileido. Nuspręsta, kad pirmiausia reikia pasirašyti taikos sutartį su namo savininkais, o tuomet esą bus pagalvota ir apie kitus žingsnius.

Pagal pirminius planus Bastionų tiltas turėjo būti pastatytas iki 2022-ųjų. Buvo skaičiuojama, kad naujo tilto su pakeliamu mechanizmu per Dangę statyba, prieigų sutvarkymas upės pakrantėje bei Bastionų gatvės tiesimas kainuotų apie 9,6 mln. eurų.