„Šiandien ėjau pasivaikščioti mėgstamu maršrutu Neries krantine, Vilijampolėje, ir labai nustebau, kad maždaug Baltų prospekto ir Neries krantinės sankirtoje, kur prasideda tas žavusis Neries krantinės parkelis, besitęsiantis visa Neries krantine, buvo aptverta stop juosta ir iškirsta daug medžių“, – pirmuosius įspūdžius apie pastebėtą niokojamą žaliąją zoną kalbėjo skaitytoja Justina.

„Ten dirbo ekskavatorius. Aptvertas nemažas plotas. Tai gal jau dabar bus naikinamas šis mielas parkelis, kur yra dviračių takas ir kur vaikšto daug žmonių? Kodėl leidžiama statyti šioje žalioje zonoje? Vietiniai žmones kalbėjo, jog čia lyg ir planuojama statyti „Maximą“. Gaila parko. O gal Neries krantinėje bus pakeista žemes paskirtis ir bus leidžiamos statybos?“ – apie girdėtus planus kalbėjo Justina.

„Neries krantinėje buvo parkelis, šalia vaikų žaidimo aikštelė, bet tuoj nieko neliks, pjauna medžius, statys „Maximą“. Ar tikrai dar mums reikia tų parduotuvių?“ – apie kertamus medžius Vilijampolėje rašė skaitytojas Ovidijus.

Portalui pasidomėjus apie kertamus medžius Neries krantinėje, Kauno savivaldybės aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savicikienė informavo, jog Plungės gatvėje 20 esantis sklypas – privatus, komercinės paskirties, o medžiai buvo iškirsti ne visi.

„Šioje teritorijoje pagal kriterijus saugotinais želdiniai laikomi 20 cm diametro ir storesni želdiniai, kurių sklype buvo tik 13 iš 109“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare rašė R. Savickienė.

„Maximos“ atstovai apie ateities planus minėtoje Kauno žaliojoje zonoje nėra linkę atvirauti. Patvirtinimo, kad Neries krantinėje išdygs dar vienas prekybos centras, naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ nesulaukė, esą plėtros planai pirmiausiai skelbiami per biržą.

„Maximos grupės“, kuriai priklauso ir prekybos tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“, išleistos obligacijos yra kotiruojamos NASDAQ Vilniaus bei kitose tarptautinėse biržose, todėl informacija apie investicijų ir plėtros planus konkrečioje šalyje pagal galiojančius teisės aktus pirmiausiai paskelbiama per biržą“, – komentavo Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

 „Bertauskio projektai“ nuotr.

Vis dėlto projektiniuose pasiūluose, kuriems pritarta šių metų kovo 13 d., adresu Plungės g. 20 numatoma prekybos paskirties, paslaugų paskirties ir sandėliavimo paskirties pastatų statyba. Dokumentuose pateikiamos ir šio projekto vizualizacijos, kuriose matomi mėlyni akcentai smarkiai primena „Maxima“ dizainą.

Tuo metu interaktyviame Lietuvos projektų žemėlapyje „Citify“ šiuo adresu taip pat nurodomas maisto parduotuvės „Maxima“ statybų projektas.