Vilijampolė – tai priešais Kauno senamiestį bei Žaliakalnį, kitame Neries krante, įsikūręs rajonas. Jo istorijoje svarbią vietą užima didikai Radvilos, anksčiau čia veikė žydų getas, taip pat iš šio rajono yra kilęs ne vienas žinomas žmogus, pavyzdžiui, lietuvių disidentas Romas Kalanta, dizaineris Juozas Statkevičius ir stilistas Mantas Petruškevičius.

Ir nors Vilijampolės istorija – įdomi ir turtinga, ant šio rajono ilgus metus krito kriminalinės atminties šešėlis – dar dešimtajame dešimtmetyje tai buvo vienas pavojingiausių rajonų visame Kaune.

Visgi, ne pačią geriausią reputaciją turintį rajoną ištiko Fenikso likimas: laikui bėgant Vilijampolė tarsi prisikėlė iš pelenų ir virto mažai kuo nuo kitų Kauno mikrorajonų besiskiriančia gyvenviete.

Kas lėmė, kad Vilijampolė skendėjo kriminalų liūne, ir kas turėjo nutikti, kad rajonas dalį savo praeities pamirštų? Į šiuos ir kitus klausimus atsako IX Kauno forte dirbantis istorikas Deimantas Ramanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)