„Kai prieš 30 metų susikibome rankomis Baltijos kelyje, jautėme, kad prieš mūsų akis kuriama istorija. Tačiau net ir drąsiausieji tuomet vargu ar tikėjo, kad tuo metu įrašėme puslapį ne vien į Lietuvos, Latvijos ir Estijos, bet ir į viso pasaulio tautų išsilaisvinimo istoriją“, – rašoma TS-LKD frakcijos pranešime spaudai.

Partija nurodė, kad laiko perspektyvoje pasaulinė Baltijos kelio reikšmė tampa vis aiškesnė: UNESCO įtraukia Baltijos kelią į pasaulio atminties sąrašą, nepriklausomybės siekiantys katalonai sujungia rankas „Katalonijos kelyje“, kovotojų prieš Pekino režimą lūpose skamba „Bunda Hong Kongas“ – kiniška Baltijos kelio giesmės „Bunda jau Baltija“ aranžuotė.

„Baltijos kelio – vieno didžiausio Lietuvos indėlio į globalios politikos raidą – monumentali reikšmė reikalauja tinkamo šio įvykio pažymėjimo mūsų toponimijoje“, – pranešime spaudai dėstė Vitas Lendraitis.

Atsižvelgdama į šiuos faktus, partija siūlo suteikti vienai iš Kauno gatvių „Baltijos kelio“ pavadinimą.

Baltijos kelio vardu siūloma pavadinti formuojamą naują gatvę, vedančią link Baltijos kelio (t. y. link magistralės Vilnius-Ryga-Talinas) bei prašoma Kauno miesto savivaldybės merą ir Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo darbo grupę apsvarstyti pateiktą siūlymą.

„Toks vardo suteikimas neturėtų precedento didžiųjų Lietuvos miestų istorijoje ir deramai įamžintų Baltijos kelio prasmę“, – nurodė V. Lendraitis.