Dėl laikinų eismo ribojimų Kauno miesto savivaldybė vairuotojams siūlo rinktis alternatyvius maršrutus, o aplinkinių gyventojų prašo supratingumo ir kantrybės.

Nuo pavasario remontuojamoje Kęstučio gatvėje jau ryškėja šaligatvių kontūrai, baigiami tiesti dviračių takai. Gatvę remontuojančių kelininkų šį savaitgalį laukia dar vienas itin svarbus etapas – baigti asfaltuoti važiuojamąją dalį.

Pasak Savivaldybės pranešimo, naujos dangos klojimas prasidės nuo ankstaus šeštadienio ryto, ir eismas centrinės miesto dalies transporto arterija bus uždraustas. Viešojo transporto keleiviai taip pat turės būti atidūs, – dėl darbų bus perkeltos stotelės, o Kęstučio gatve važiuojančius troleibusus pakeis autobusai.

Kelininkai asfaltą žada pakloti iki sekmadienio vakaro, kad pirmadienio rytą eismas jau būtų atnaujintas. Gyventojai raginami nepalikti automobilių gatvėje. Transporto priemones siūloma statyti kiemuose ar gretimose gatvėse.

„Nors Kęstučio gatvę bus galima kirsti iš šalutinių Gedimino, A. Mickevičiaus ir Maironio gatvių, vairuotojai neturėtų nustebti, kad protarpiais jiems teks apsisukti. Šviežiai paklotas asfaltas turi ataušti bent kelias valandas. Tik taip galima užtikrinti aukščiausią jo kokybę ir ilgaamžiškumą. Kauniečių prašome supratingumo ir kantrybės. Kuo mažiau kelininkams bus trukdžių, tuo greičiau baigsis darbai“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Kaune tęsiantis „Netflix“ platformai skirto švedų serialo „Clark“ filmavimo darbams, šeštadienį nuo 9 iki 14 val. trumpam bus stabdomas transporto ir pėsčiųjų eismas K. Donelaičio, Maironio ir Vasario 16-osios gatvėse. Tuo pačiu, anot miesto savivaldybės administracijos atstovo Arnoldo Bukelio, bus uždraustas transporto priemonių eismas Maironio gatvės atkarpoje nuo Laisvės al. iki K. Donelaičio gatvės, paliekant galimybę įvažiuoti gyventojų automobiliams, taip pat spec. ir aptarnaujančiam transportui. Taip pat dėl filmavimo nuo šio penktadienio iki lapkričio 7 d. 21 val. negalima statyti transporto priemonių Maironio (atkarpoje nuo Laisvės al. iki V. Putvinskio g.) ir Vasario 16-osios gatvėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)