Kaip pastebėjo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, šiuo metu intensyvūs darbai vyksta prie Kauno klinikų Akių ligų klinikos. Čia baigiama statyti daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė, darbai vyksta prie pat gatvės – įrengiami privažiavimai, tvarkomi šaligatviai.

„Tačiau visiškai negalvojama apie pėsčiuosius. Šaligatvių teritorija užtverta ir pėstieji priversti eiti važiuojamąja dalimi. Tiek iš visuomeninio transporto stotelės, tiek į ją. Nesvarbu, kurioje gatvės pusėje. Net norint pasiekti pėsčiųjų perėją, reikia eiti važiuojamąja dalimi“, – teigė kaunietis.

Anot jo, galima būtų eiti kita gatvės puse, bet norint patekti į klinikas, reikia kirsti prospektą ties Lazūnų gatve, o ten nėra pėsčiųjų perėjos. Dėl to tektų rizikuoti ir kirsti intensyviu eismu pasižymintį Sukilėlių prospektą nesaugiai.

„Norisi paklausti atsakingų asmenų, kodėl nepasirūpinta pėsčiųjų saugumu, atitveriant dalį važiuojamosios dalies tvorele, paliekant tarpą pėstiesiems? Gal laukiama, kol įvyks nelaimė?“ – stebėjosi vyras.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad šiuo metu kartu su Kauno klinikomis atliekami sankryžos rekonstravimo darbai.

„Pertvarkius sankryžą bus galimybė patekti į naujai pastatytą parkavimo aikštelę. Šiuos darbus planuojame pabaigti vasario mėnesį. Taip pat atsiprašome gyventojų už laikinus pėsčiųjų eismo ribojimus. Tikimės, kad saugų praėjimą galėsime užtikrinti jau kitą savaitę“, – žadėjo M. Matusevičius.

Primename, kad naujos stovėjimo aikštelės techninis projektas suderintas 2019-ųjų rudenį. 2,6 mln. eurų vertės darbai turėtų išspręsti parkavimo problemą prie Kauno klinikų – numatyta, kad trijų aukštų aikštelė talpins 300 automobilių.

Tam, kad eismas atidarius daugiaaukštę aikštelę vyktų sklandžiai, savivaldybė suplanavo Sukilėlių prospekte ir ties Gervėčių gatve įrengti naują sankryžą – kaip tik šie darbai pėstiesiems šiuo metu ir kelia nepatogumų.