„Šeimos piknikas šile“

Turiningas laisvalaikis su šeima – ypač svarbu darniems santykiams, o praleistas laikas su mylimais žmonėmis – geriausias vaistas nuo bet kokių rūpesčių. Kvieskite vaikus ir antrąją pusę į nuostabią kelionę maršrutu senamiestis–Karaliaus Mindaugo prospektas–Šančiai–Panemunės miško parkas. Šis maršrutas išskirtinis savo trasos grožiu: joje susipina paupio ir šilo vaizdai. Maždaug 13 kilometrų maršrutas, vedantis iš senamiesčio į Panemunės šilą palei Nemuną, suteiks šansą visai šeimai leistis į smagų nuotykį. Įveikus distanciją, Panemunės šile vaikų lauks žaidimų aikštelės, o tėvelių – dailios pievos piknikui, tinklinio aikštelė ir oficialūs pliažai.

„Romantikų“

Ramus įsimylėjėlių vakaras bus puikiai įgyvendintas ramybe dvelkiančioje aplinkoje, kurią vainikuos įstabaus grožio horizontas. Tai rasite Pažaislio apylinkėse. Kauno marių apsuptyje įsikūręs Pažaislio vienuolynas – nuostabus pastatų ansamblis Kauno marių šiaurės-vakariniame krante; pušynas, papildantis kraštovaizdžio architektūros draustinį; jachtklubas – ramybės ir atsipalaidavimo oazė. Visa tai susijungia „Romantikų“ maršrute. Naujai sutvarkyti dviračių takai leis pasivažinėti dailios gamtos apsuptyje, išalkus – papietauti jachtklube įsikūrusiame restorane ar surengti pikniką prie vandens. Tako ilgis apie 3 km – tobulas maršrutas pasimatymui po darbų. Karštą dieną atsigaivinti leis ir teritorijoje įsikūrę du oficialūs Kauno marių pliažai.

„Karštas vasaros vakaras“

Ką labiausiai norisi veikti karštą vasaros vakarą? Kai šalį lepina ypač šilti orai, trūksta tik atpalaiduojančio vakaro prie vandens. Važiuojant maršrutu senamiestis–Lampėdžiai galėsite ir aktyviai praleisti laiką, ir atsigaivinti. „Karštas vasaros vakaras“ – patogus ir greitas maršrutas prie upės, skiriantis senamiestį nuo Lampėdžio ežero. Šis maršrutas ypač patogus ir Šilainių gyventojams: Baltų pr. prasidedantis dviračių takas veda tiesiai į maudynių vietą. Lampėdžiuose kauniečių taip pat laukia pramogos vandenlenčių parke.

„Savaitgalio iššūkis“

Iššūkius gyvenime mėgstantiems kauniečiams ir Kauno miesto svečiams siūlomi du turiningi ir vaizdingi maršrutai. Jais keliaujant prireiks jėgų, tačiau viską atpirks nuostabūs laikinosios sostinės peizažai:

1. Senamiestis – Užnemunės gatvė – Kačerginė – Zapyškis

Maždaug 20 km ilgio maršrutas, jungiantis Kauną su Zapyškiu, atvers dailiausius miško ir paupio vaizdus. Šis maršrutas puikiai tiks savaitgalio planams, nes tinka visos dienos aktyviam poilsiui gamtoje. Kačerginėje dviratininkų laukia grilio zona, kur smagu sustoti pailsėti ir pasistiprinti. Taip pat verta aplankyti ir plūduriuojančią Kačerginės prieplauką. Paskutinėje maršruto stotelėje dviratininkus sutiks jaukus Zapyškio miestelis, senove alsuojantys nameliai ir ypatinga Zapyškio bažnyčia. Maloniam pasisėdėjimui visai netoli Senosios bažnyčios yra įrengta pavėsinė bei suoliukai visai ant Nemuno kranto. Čia prisėdus pailsėti matyti abu upių tėvo Nemuno vingiai.

2. Senamiestis – Lampėdžiai – Šilelio kaimas – Kulautuva

Antroji „Savaitgalio iššūkio versija“ – kelias palei upę nuo senamiesčio iki pat Kulautuvos, per Šilelio kaimą. Kulautuvos teritorijoje karštą dieną dviratininkams atokvėpį suteiks karjeras, o pasiekus miestelį verta aplankyti Akacijų alėją. Šioje gatvėje gausu tarpukario architektūros pastatų, įrengti parkai ir vaikų žaidimų aikštelės. Šią gatvę išgarsino čia vykstantis festivalis tokiu pačiu pavadinimu. Kita Kulautuvos atrakcija – Dievų ir Deivių slėnis, kuris prasideda Pušyno g. 39. Kulautuvos miško šlaite, sveikatingumo take, įsikūrę mediniai Dievai ir Deivės atkeliavo iš senovės lietuvių mitologijos, religijos ir apeigų. Čia sutiksite visus tris Aukščiausiojo ir vyriausiojo Dievo Praamžiaus sūnus, sudariusius dieviškąją trejybę – Perkūną, Patrimpą ir Pikuolį.

„Savaitgalio iššūkis“ puikiai tik besiruošiantiems didžiausiai Lietuvoje dviračių šventei „IKI Velomaratonas“, kuris vyks priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį – rugpjūčio 18 dieną Vilniuje. Dviračių šventė dedikuota visai šeimai: mėgėjams skirtas „ERGO mėgėjų“ važiavimas (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km), treniruotiems mėgėjams – „CRAMO Semi Sport“ (50 km) grupė, profesionalams – „CRAMO Sport“ (100 km) važiavimas, o el. paspirtukų, vaikų bei „Terrasport“ riedučių, riedlenčių ir paspirtukų grupės dalyviai riedės atskiroje, 2,4 km ilgio trasoje. Dalyviai registruotis į renginį gal internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)