Idėja brendo seniai

„Idėja kilo gan seniai. Kai eidavau iš darbo namo, prie mūsų seniūnijos pastato būriuodavosi jaunimas. Atrodydavo, kad jauni žmonės neturi ką veikti, neturi užimtumo. Tuomet pamąsčiau, kad jauniems žmonėms kažko reikia – reikia turėti vietą susiburti, leisti laiką.

Tuo metu rajono savivaldybėje vyko jaunimo erdvių pristatymas, jau įkurtų erdvių vadovai dalijosi gerąja patirtimi. Pagalvojau, kodėl gi nepabandžius tokios erdvės įkurti Pelėdnagiuose, juk tai būtų puikus užimtumas mūsų jaunimui“, – kalbėjo Kėdainių kultūros centro Pelėdnagių skyriaus vadovė Loreta Šaduikė.

Turėjo laisvas patalpas

„Labai džiaugėmės, kad turėjome seniūnijoje laisvas patalpas. Seniūnijai padedant jas sutvarkėme. Gavome paramą iš rajono savivaldybės. Už tuos pinigėlius įsikūrėme, susipirkome inventorių.

Manau, kad naujoji erdvė tiks ir patiks. Stengiamės jaunimo klausti, ko jie norėtų. Jų pageidavimu nupirkti teniso stalai, daugiafunkcis žaidimų stalas, stalo žaidimai. Tikimės, kad jaunimui čia tikrai patiks“, – šypsojosi L. Šaduikė.

Gausybė sveikinimų

Šventiniame renginyje dalyvavo ir gausybę linkėjimų aktyviam jaunimui išsakė Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis, Pelėdnagių seniūnijos seniūnas Edvinas Pagirskas, savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Kęstutis Stadalnykas bei kiti garbūs svečiai.

„Labai simboliška, kad šiandien minima Tarptautinė jaunimo diena. Šiandien Kėdainių rajone duris atveria jau ketvirtoji jaunimo erdvė. Tikrai labai džiaugiuosi, kad tokių erdvių daugėja, vadinasi, yra poreikis, jaunimui to reikia. Tikrai žinau, kad Pelėdnagių jaunimas vis ieškodavo tų erdvių, glausdavosi tai vienose, tai kitose patalpose. Pagaliau jie turės savo namus“, – sakė rajono meras V. Tamulis.

Bus kam naudotis

„Pelėdnagiuose labai daug jaunimo, tad džiaugiamės, jog ir jie turės savo vietą. Visų mūsų pastangomis buvo įgyvendintas šis projektukas, tad tikimės, kad jauni žmonės naudosis savo namais. Pats išbandžiau keletą žaidimų, tikrai verti dėmesio. Pagal poreikį inventoriaus gali ir daugėti. Laikas parodys, ko dar reikia jaunimui, bet tikrai puiki ir gera pradžia yra“, – džiaugėsi E. Pagirskas.