Labai norėjo

„Mūsų bendruomenės nariai keliaudami mato daug įdomių dalykų. Esame matę karietą ne viename kaime. Tikrai, pamanėme, koks šaunus sumanymas – per šventes žmones vėžinti karieta. Ėmėme ir sugalvojome ją įsigyti. Kadangi patys turime arklį, tai trūko tik vežimaičio. Paieškos ilgai netruko. Radome vežimaitį, tiesa, prastokos būklės, bet nusprendėme jį susiremontuoti“, – pasakojo idėjos sumanytoja Medekšių kaimo seniūnaitė Irena Straukienė.

Teko remontuoti

Įsigijus karietą medekšiškiams dar teko nemažai paplušėti, kad ji galėtų važiuoti. Kaimo vyrai nemažai dirbo ir karieta galų gale buvo suremontuota. Karietą buvo nutarta išmėginti minint Medekšių kaimo bendruomenės įkūrimo penkiolikos metų jubiliejų. Kaimo gyventojas Andrejus Gumenko sutiko pakinkyti savo kumelę ir pavėžinti į kaimą atvykusius svečius bei vietos gyventojus. Sveteliams pasivažinėjimas karieta po kaimą paliko tik gražiausius įspūdžius.

Labai patiko

„Visiems labai patiko. Patiko ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Daug ratų teko apsukti aplink kaimą, net kumelė labai pavargo. Bet įspūdžių buvo visiems. Smagu, kai galime dovanoti žmonėms geras emocijas, gerą laiką. Seniūnaitė žada, kad per didesnes šventes taip pat bus galima pasivažinėti. Tiek ji, tiek aš turim arklius, tad čia tikrai nėra problema. Turiu ir aprangą linksmesnę, kad sveteliams būtų linksmiau. Pakinkyti užtrunka vos kelias minutes. Pakinkai ir važiuoji“, – šypsojosi vadeliotojas A. Gumenko.