Takas yra Kauno marių regioninio parko teritorijoje, todėl šių metų birželio 3 d. Kauno rajono meras Valerijus Makūnas kreipėsi į Vyriausybę, kviesdamas suinteresuotas institucijas suvienyti pastangas šiam lankytojų pamėgtam objektui atnaujinti.

Partnerystės sutartį lapkričio 17 d. pasirašė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, Kauno marių regioninio parko administracija ir Kauno rajono savivaldybė.

Kaip nurodoma Kauno rajono savivaldybės pranešime, darbai bus finansuojami Europos Sąjungos, valstybės bei Kauno rajono savivaldybės lėšomis ir kainuos maždaug 310 tūkst. eurų. Savivaldybė išasfaltavo tako prieigose esančią automobilių stovėjimo aikštelę ir prisidės dar 50 tūkst. Eur.

Projekto įgyvendinimą administruoja ir už rangos darbus atsakinga Kauno marių regioninio parko direkcija.

Itin pablogėjus tako būklei, parko direkcija mėgino jį remontuoti dalimis, tačiau neužteko lėšų.

Dėl tako avarinės būklės lankytis slėnyje tapo nesaugu, todėl šių metų birželį buvo nuspręsta taką uždaryti. Norintys pasigrožėti įspūdingu kadagių slėniu, lankytojai turėtų palaukti tako tvarkymo darbų pabaigtuvių, kurios planuojamos kitąmet.

Kauno marių regioninio parko direktorė Nijolė Eidukaitienė sakė, kad pasirengimas darbams ir remontas užtruks keletą mėnesių. Naujojo tako poliai ir sijos bus jau metalinės, tik danga ąžuolinė.

Kadagių slėnis yra išskirtinis Arlaviškių botaninio draustinio akcentas. Tai viena lankomiausių Kauno rajono vietų. 2010 metais čia įrengtas takas kasmet sulaukdavo tūkstančių lankytojų, o 2016 m. buvo išrinktas patraukliausiu Lietuvoje. Draustinis yra Europos mastu saugomo ekologinio tinklo „Natura 2000“ teritorija. Vietovė pasižymi ne tik įspūdingu kraštovaizdžiu, bet ir retų augalų buveinėmis.