Varžybų dalyvių skaičius – rekordinis

„Šiandien turime beveik rekordinį skaičių dalyvių, iš kurių bėgikų – arti 300, sportinio ėjimo atstovų – 25. Taip sutapo, kad šiandien minime ir Laisvės gynėjų dieną, džiugu, kad mūsų sportininkai tai paminės bėgdami trasoje ir su gera nuotaika grįš prie finišo linijos. Džiaugiamės, kad tradiciškai startavo ir pačių mažiausių bėgikų grupė, tėveliai juos nuo mažens pratina sportuoti, judėti, grūdintis”, – sakė rajono savivaldybės Sporto ir turizmo skyriaus vedėjas Gediminas Misius.

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Antanas Pavolis, sveikinęs varžybų dalyvius pabrėžė: „Šiandien yra Sausio 13- oji, Laisvės gynėjų diena, aš manau, kad jūs esate patys tvirčiausi mūsų tautos Laisvės gynėjai, nes esate tvirti savo kūnu ir siela. Laisvės gynėjui reikia būti sveikam, treniruotam ir stipriam, jūs tokie ir esate“, – palinkėjęs sėkmės starte jis linkėjo sėkmės ir laimės kiekvieno asmeniniame gyvenime.

Kol vieni varžybų dalyviai varžėsi trasoje, su tėveliais ar mamomis likę mažyliai, kurių amžius mažesnis nei 7 metai, galėjo dalyvauti bėgimo varžybose, įveikiant vieną stadiono ratą – 300 metrų.

Apdovanoti atminimo medaliais, taurėmis, prizais

Sėkmingai įveikę distanciją, visi varžybų dalyviai buvo apdovanoti atminimo medaliais bei mokyklos valgykloje buvo vaišinami arbata ir bandele, o norintys galėjo paplaukioti čia pat esančiame baseine.

Rajono savivaldybės Sporto ir turizmo skyriaus medaliais, taurėmis, rajono mero Sauliaus Grinkevičiaus padėkomis bei rėmėjų „Daumantai LT“ prizais buvo apdovanoti absoliutūs bėgimo ir ėjimo varžybų nugalėtojai vyrų bei moterų kategorijose, įveikę skirtingas distancijas, taip pat apdovanotas jauniausias bei vyriausias varžybų dalyvis, kolektyvas, masiškiausiai dalyvavęs naujametiniame bėgime ir sportiniame ėjime „Kėdainiai – 2019“.

Sausio 13-osios bėgimas Kėdainiuose // „Kėdainių mugės“ nuotr.

Atitinkamus apdovanojimus gavo ir savo amžiaus grupėje geriausiai pasirodę bėgikai bei ėjikai.

Atminimo medalius, taures bei prizus teikė rajono savivaldybės mero pavaduotoja Olga Urbonienė bei Sporto ir turizmo skyriaus vedėjas Gediminas Misius. Visiems dalyviams koncertavo tarptautinių konkursų laureatas akordeonistas Povilas Neliupšis.

„Džiaugiuosi, kad tiek daug susirinko nuolatinių mūsų bėgimo dalyvių. Ši diena iš tiesų yra visiems labai brangi. Kad ir su kokiom mintim jūs čia atėjot, aš manau, kad kiekvienas iš mūsų supranta, kad 1991 metais kovotojai už laisvę padarė tai, dėl ko mes šiandien esame laisvi ir turime galimybę laisvai sportuoti“, – teigė mero pavaduotoja O. Urbonienė, kuri mero ir savo vardu ypatingai dėkojo Gediminui Misiui, kuris kasmet organizuoja tokius renginius.