Visgi, nors turgus vartus užvėrė, tačiau atkakliausi prekybininkai savo veiklos nenutraukė, mat maisto prekėmis prekiauti niekas neuždraudė.

Rinkosi ištikimiausi

Sekmadieniais Gedimino gatvės turgaus prieigose renkasi ištikimiausi prekybininkai – čia galima įsigyti įvairių daržovių, obuolių, medaus.

Stoviniuoja keletas specialių maisto furgonėlių, kuriuose buvo prekiaujama mėsa ir žuvimi.

Iš viso turgaus prieigose prekiavo kiek daugiau nei dešimt prekybininkų. Klientų buvo vos vienas kitas.

Turgus nedirba

„Rinkos aikštė“ net keletą kartų bandė susisiekti su UAB Gedimino gatvės turgaus administracija ir paklausti, kada gi turgus planuoja oficialiai atverti vartus, tačiau susisiekti nepavyko. Telefono ragelio niekas nekėlė.

Turgaus prieigose sutikti prekybininkai sakė, kad prekyba yra jų pragyvenimo šaltinis, todėl šios veiklos nenutrauks, prekybininkai stovės už vartų. Jie pasidžiaugė tik tuo, kad bent daržovėmis ir maisto produktais prekiauti neuždrausta.

Atvers už mėnesio

Tuo metu Kėdainių centrinės turgavietės administracija prekybininkus ir pirkėjus kviečia turguje apsilankyti vasario mėnesį. Tuomet turgus turėtų atverti vartus.

Prekybininkai neslėpė, kad uždraudus prekiauti pramoninėmis prekėmis, darbužiais ir kitais daiktais, jiems yra labai sunku.

Ne vienas atvirai keikė tokius valdžios sprendimus, kuriais žmonės raginami apsipirkti ne mažose parduotuvėse ir turgavietėse, o didžiuosiuose prekybos centruose.