Atnaujino po truputį

Ilgametė turgaus administratorė Laima „Rinkos aikštei“ sakė, kad turgus buvo atnaujinamas etapais. Iki visiško turgavietės sutvarkymo dar reikės truputėlį palaukti.

„Turbūt vienas iš svarbiausių dalykų, kuriuos pamatė mūsų prekybininkai ir pirkėjai – atnaujinta aikštės danga.

Visa turgaus aikštė, kur prekiaujama daržovėmis, duona bei maisto prekėmis yra išlieta nauju asfaltu.

Taip pat įrengtos prekybos vietos daržovių prekybininkams – pastatyti stalai, įrengtos naujos stoginės, įrengtas apšvietimas.

Iš tiesų turgavietė atsinaujino gana stipriai“, – kalbėjo administratorė.

Laukia pirkėjų

Administracija prekybininkus ir pirkėjus kviečia turguje apsilankyti trečiadieniais ir šeštadieniais.

„Mes žadėjome, kad dirbsime, tai ir dirbame. Tiesiog buvo tas laikas, kai nebeapsimokėjo dirbti. Tiesiog nebebuvo prekybininkų. Juk kainuoja mums ir elektra, ir darbuotojai.

Pailsėję mėnesį vėl kimbam į darbus.

Žinoma, laukiam kol bus mažiau ribojimų, tada galės turguje prekiauti ir ne maisto prekių prekybininkai“, – atsiduso ilgametė darbuotoja.

Patys ištikimiausi

Turgui atvėrus vartus, trečiadienį ten jau buvo galima sutikti ištikimiausius daržovių pardavėjus. Kėdainių turgavietėse daugybę metų prekiaujantys prekybininkai sakė, kad daržovių kainos yra stabilios.

Šiuo metu ant prekybininkų stalų galime pamatyti bulvių, kurių kilogramas kainuoja 40 centų.

Už svogūnų kilogramą prašoma 60 centų, česnakų kilogramas – 3,5 euro. Morkų kilogramas kainuoja 50 centų.

Tačiau labiausiai turguje akys raibsta nuo obuolių, čia jų tikra įvairovė: ir dideli, ir maži, ir raudoni, ir geltoni, ir apvalūs, ir pailgi. Kokių obuolių čia tik nėra! Jų kaina svyruoja nuo 60 iki 80 centų už kilogramą.

Galima turguje rasti ir retesnių daržovių – pavyzdžiui juodojo ridiko galva kainuoja 80 centų.

Kviečia pirkti

Turgaus prekybininkai kviečia visus kraštiečius apsipirkti turguje, mat čia ne tik nusipirksite kokybiškų vaisių ar daržovių, bet ir „pasižmonėsite“.

„Turgus yra tam tikra kultūra. Dažnas žmogus ateina į turgų ne pirkti, o pasivaikščioti, pasidairyti.

Turguje visada galima derėtis, kalbėtis, tartis. Su parduotuvės kasininke juk nepasiderėsi, nepakalbėsi. O čia mes – žmoniški.

Jei reikia, ir kainą nuleidžiam, pasideram, susitariam. Juk čia turgus. Juk turguje smagiau. O ir oras grynas. Nereikia kaip parduotuvėje būti susispaudus.

Ypač dabar svarbu pirkti iš turgaus prekybininkų – reikia palaikyti smulkiuosius prekybininkus. Reikia palaikyti nuo seno gyvuojančią turgaus kultūrą“, – šypsodamiesi kvietė karantino apribojimų išvardinti prekybininkai.