Siūlė žaislinį automobilį

„Šiuo metu parduodama vaikiška mašinėlė „Mercedes benz“. Mašina tvarkinga turi pultelį akumuliatoriaus įkrovėją bei visus reikiamus priedus. Mašina yra nauja. Parduodama, nes buvo atsisiųsta per nesusipratimą, o grąžinimas nėra galimas, tad parduodama už pusę sumos. Veža iki 30 kg, ratukai guminiai. Yra pultelis, kuriuo galima valdyti mašinytę vaikučiui sėdint joje, o tėvai gali kontroliuoti. Pamiršau paminėti – mašinos akumuliatorius dar net nebuvo iškrautas, kaip rašo, laiko iki 5–6 valandų. Kaina 50 eurų su galimybe pasiderėti. Tad jei kas nori nudžiuginti savą vaikiuką, rašykit privačiai, sutarsim dėl atsiėmimo ar apžiūrėjimo. Taip pat iš toliau esantiems galimas siuntimas“, – toks skelbimas buvo įdėtas kėdainiečių socialinio tinklo grupėse šį savaitgalį.

Paaiškėjo, kad netikras

Žmonės iš tiesų susidomėjo nebrangiai parduodama ir iš pažiūros geros kokybės preke. Tačiau susisiekus su pardavėju, šis iš karto paprašydavo pervesti rankpinigius – nedidelę pinigų sumą, kad jis prekę rezervuotų. Laimei, žmonės įtarė klastą ir pinigų nepervedė. Vyriškis, užkluptas įrodymų, nedelsiant išėmė skelbimą ir pradingo. Asmuo žmonėms pasirodė labai įtartinas, nes prekė buvo itin pigi, žmogus slėpė savo tapatybę, nenorėjo prisistatyti.

Pasitaiko dažnai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sako, kad tokie atvejai gana dažni, o nustatyti pažeidėjai jau būna žinomi policijos pareigūnams. Sukčiai paprastai susikuria „Facebook“ paskyrą ne savo vardu, kad būtų sunkiau susekami. Kadangi už skirtingo masto sukčiavimus gresia skirtingo dydžio baudos, sukčiai iš anksto bando paskaičiuoti, kaip elgtis, kad negrėstų reali laisvės atėmimo bausmė.