Pranešė apie nelaimę

Antradienio ryte 07:37 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 buvo gautas pranešimas, kad Surviliškio seniūnijos Kalnaberžės kaime autobusas nuslydo nuo kelio. Paskambinęs vairuotojas pasakojo, kad pagrindiniame kelyje nuo kelio nuslydęs autobusas važiavo nuo Surviliškio į Kėdainius. Žmogus aiškino, kad netoli Kalnaberžės kaimo vyksta kelio remonto darbai, autobusas pilnas žmonių, vaikų, aiškino, kad negali atidaryti durų, nes transporto priemonė pasvirusi ant šono durų pusėje.

Reaguota nedelsiant

Į tokį pagalbos prašymą buvo reaguota nedelsiant. Tą pačią minutę buvo aliarmuoti du Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos skyriai, greitoji medicinos pagalba, policijos pareigūnai.

Po 15 min. nuo iškvietimo, atvykus pagalbos tarnyboms, paaiškėjo, kad keleiviai iš autobuso „Austin“ išlipo dar iki jų atvykimo. Policijos pareigūnai laikinai uždarė eismą, buvo organizuojama technika autobusui ištraukti. Žvyrą padėjo nukasti ugniagesiai.

Panikos nebuvo

„Rinkos aikštė“ pakalbino ir autobusu važiavusius keleivius. Žmonės pasakojo, kad pajuto, kaip autobusas lengvai slysta į pakelės griovį. Pasak jų, autobuse labai didelės panikos nesijautė.

„Po kiek laiko išlipome iš autobuso, atvažiavo gaisrinė, greitoji pagalba ir policija. O mes, autobusu važiavę keleiviai, sulaukėme kito autobuso ir juo išvažiavome Kėdainių link“, – pasakojo viena autobuso keleivių.

Išlipo ramiai

„Sėdėjau gale ir nežinau, ar durys buvo užstrigusios, ar tiesiog vairuotojas jų neatidarė. Manau, iš dalies gerai, kad durys buvo uždarytos, nes, jei iškart jas būtų atidarę, išsigandę keleiviai bandytų skubiai pasišalinti iš autobuso. Gal nuo didelio šurmulio autobusas būtų pasviręs dar labiau ar net nugriuvęs ant šono. Kai atidarė duris, keleiviai jau buvo apsipratę ir išlipinėjo visi ramiai“, – pasakojo autobusu vykusi mergina.