Klausė dėl gyvūnų

Nagrinėjant šį klausimą komitetuose buvo keltas klausimas dėl gyvūnų, kurie yra laikomi minėtame parke. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gintautas Muznikas patikino neseniai lankęsis „Adomaitynėje“, jam buvo parodyti reikalingi leidimai.

„Galiu patvirtinti, kad neseniai teko apsilankyti parke. Peržiūrėjus dokumentus matyti, kad yra Aplinkos apsaugos agentūros 2019 metais išduotas leidimas laikyti nelaisvėje danielius – parko teritorijoje laikomi keturi danieliai.

Kita ten laikoma fauna yra naminiai gyvūnai, dekoratyviniai kiemo paukščiai, jiems leidimo nereikia“, – kalbėjo G. Muznikas.

„Adomaitynės“ parkas unikalus tuo, kad jame suderinti minizoologijos ir botanikos sodai. Parkas puikuojasi ir didžiuojasi turima didžiausia Lietuvoje fazanų kolekcija. Paukščiai gyvena erdviuose aptvaruose.

Taip pat įrengtas „baltasis“ voljeras, kuriame apgyvendinti tik balti paukščiai: povai, povinių balandžių šeimyna, šilkinės vištos, sidabriniai fazanai. O gretimuose voljeruose galima pamatyti ir kitus dekoratyvinius paukščius. Atvykusius lankytojus pasitinka ir ekskursiją veda patys savininkai.

Galės įrengti ženklus

„Adomaitynės“ įkūrėjams po priimto sprendimo atsiranda galimybė specialiais lankytinas vietas nurodančiais informaciniais kelio ženklais pažymėti kelią iki pramogų parko.

Kėdainių rajono savivaldybės lankytinų vietų sąrašas yra būtinas planuojant informacinių kelio ženklų į lankytinas vietas įrengimą, siekiant turizmo infrastruktūros plėtros ir informacijos apie esamas lankytinas vietas tikslumo.