Informavo gyventojai

Pelėdnagių seniūnijos gyventojai buvo pakraupę, kuomet išvydo šalia kapinių suverstas didžiules krūvas naudotų automobilių padangų.

„Tai ir gamtos teršimas, ir didžiulė nepagarba mirusiems. Įsivaizduokite, kokio įžūlumo reikia būti, kad kelis sunkvežimius padangų supilti tiesiai prie kapinių. Tai košmaras, skandalas didžiausias. Mes šito taip nepaliksime – kreipėmės į seniūniją, o seniūnija savo ruožtu atliks visus formalumus. Tikimės, kad piktavaliai atsakys už savo veiksmus. Tokio įžūlaus teršimo fakto Pelėdnagių seniūnijoje mes nepamename“, – pykčio neslėpė „Rinkos aikštę“ apie įvykį informavę vietos gyventojai.

Ėmėsi veiksmų

Susisiekus su Pelėdnagių seniūnija paaiškėjo, kad seniūnija jau ėmėsi atitinkamų veiksmų bei sieks, kad teršėjai neliktų nenubausti.

„Duomenys jau perduoti policijai ir aplinkosaugininkams. Matosi, kad padangos buvo atvežtos sunkvežimiais, nes liko žemėje jų ratų žymės. Padangų prie kapinių išversta labai daug. Spėjame, kad apie du sunkvežimius. Visos padangos yra naudotos, jos yra pritaikytos lengviesiems automobiliams. Šiuo metu yra tikrinama vaizdo medžiaga, atliekami kiti veiksmai, bendraujama su gyventojais, bendruomenėmis, atsakingomis institucijomis. Kaltininkai bus surasti ir nubausti“, – patikino Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas.

Susivienijo prieš teršėjus

Aplinkinių kaimų gyventojai ir bendruomenės susivienijo prieš teršėjus. Žmonės stebi savo aplinką ir informuoja seniūniją. Informaciją renka ir bendruomenės. Yra peržiūrimi ne tik seniūnijos vaizdo kamerų įrašai, bet ir privačių valdų savininkų vaido kamerų užfiksuoti vaizdai. Tikimasi, kad pavyks užčiuopti siūlo galą. Visa informacija jau perduota ir Kėdainių rajono policijos komisariatui bei Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijai.

Ragina pranešti

Kėdainių rajono savivaldybė ragina gyventojus pastebėjus teršiamą gamtą apie tai informuoti specialistus. Nuo šiol savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus telefonu 8 800 41510 bus galima pranešti ir apie galimus aplinkos apsaugos pažeidimus. Telefono numeris gyventojams – nemokamas. Jis bus prieinamas visą parą.

Skambinti galima pirmadieniais–ketvirtadieniais – 8.00–17.00 val. Penktadieniais – 8.00–15.45 val. Po darbo valandų visi pokalbiai bus įrašomi. Gavę gyventojo skambutį, Viešosios tvarkos skyriaus specialistai užfiksuos gautą informaciją ir ją užregistruos skambučių žurnale. Operatyviai vyks į gyventojo nurodytą įvykio vietą, kurioje su aplinkosaugininkais įvertins pažeidimą. Specialistai nuolat bendradarbiaus ir su skambinusiais gyventojais bei juos informuos apie jų praneštus pažeidimus.