Kilo mintis

„Rinkos aikštė“ aplankė garsųjį menininką ir paklausė, kaip jam kilo mintis išdrožti skulptūrą ne kam kitam, o koronavirusui.

„Tiesiog kilo ir tiek. Sunku pasakyti. Man kyla daug įvairiausių minčių. Daugybė mano kūrinių visame pasaulyje yra. Ir jie visi gimė iš minties. Tarybų Sąjungos idėjiniame konkurse kažkada pirmą vietą užėmiau. O šio darbo idėja paprasta – prajuokinti žmones“, – atskleidė V. Ulevičius.

Nepatiko susiraukę

Menininkui labai nepatinka susiraukę ir pikti žmonės. Jis supranta, kad siaučiant šiam virusui žmonės nėra laimingi, tačiau jis pabrėžia, kad negalima nuleisti rankų, reikia eiti į priekį, reikia gyventi.

„Vaikšto žmonės pikti. Vieni šneka vienaip, kiti kitaip. Vieniems virusas baisus, kitiems jo visai nėra, jie jį neigia. Paprastai žmonės neigia tai, ko nesupranta, ko nemato. Bet gi palaukime, Dievo mes taip pat nematome, bet juk juo tikime, ar ne?

Aš sakau, kad viskam reikia laiko. Atėjo tas koronavirusas ir išeis. Reikia tik laiko. Žinoma, saugotis reikia, reikia prisižiūrėti, geriau juk yra nesirgti“, – dėstė Kėdainius visame pasaulyje garsinantis menininkas.

Nuotaikos nepraranda

86-erių menininkas geros nuotaikos nepraranda. Jis nuolat šmaikštauja ir su viltimi žvelgia į ateitį.

„Jei kas labai bijo to viruso – gali ateiti pasimelsti prie skulptūros. Aš esu įsitikinęs, kad ji visus krakiškius apsaugos nuo jo.

Jei kalbant rimtai – raginu žmones gyventi sveikiau. Aš pats iš Vilniaus pabėgau į kaimą. Turiu savo daržą, valgau sveikus produktus, raginu ir kitus taip maitintis. Kiek mes galime maitintis chemija, kiek galime naudotis tomis naujomis technologijomis. Žinoma, jos yra gerai, bet ar visada gerai?“ – retoriškai klausė menininkas.

Sveikata – turtas

V. Ulevičius aukština žmogaus dvasinį pasaulį, jo protą, sveikatą. Vyriškis nekenčia materialistų, nemėgsta ir negarbina valdžios.

„Net didžiausi multimilijonieriai supranta, kad didžiausias turtas yra sveikata. Civilizacija davė mums daug gero, bet kartu davė ir blogo. Kuo mes tapome? Mes nebepažįstame savo kaimynų.

Labai liūdna, kad šiuo metu yra naikinamas dvasinis pasaulis, o iškeliamas materialinis. Juk taip gera pasikalbėti su žmogumi, juk tu taip praturtėji dvasiškai. Atkreipkime dėmesį į tai, kad pakalbėjus mums visiems pasidaro gera. Čia yra tikroji laimė“, – paaiškino V. Ulevičius.