Laimei, geradarių dėka visa istorija baigėsi laimingai – stirniukas buvo nugabentas į mišką.

Ieškojo pagalbos

J. Basanavičiaus gatvėje stirniuką pastebėjo ne vienas ir ne du žmonės.

Miško gyvūnas kiemais keliavo miesto centro link. Jo kelionė vyko visai šalia važiuojamosios kelio dalies. Kartkartėmis jis nužingsniuodavo į kiemus ar žaliąsias zonas.

Tiesa, daugelis stirną mačiusių jį fotografavo mobiliais telefonais, visai nemąstydami, kad gali įvykti didelė nelaimė. Ir tik viena kėdainietė Vitalija Butkevičienė ėmėsi iniciatyvos ir pagalbos paieškų – moteris suprato, kad laukinis gyvūnas mieste nėra tiesiog linksmas nuotykis.

Sugavo gyvūną

V. Butkevičienė susisiekė su Kėdainių rajone esančia „Gamtos parko“ asociacija.

Asociacijos atstovai Dovilė ir Gytis Gaubiai išskubėjo į nurodytą vietą.

Kol jie vyko į vietą, stirniuką sergėjo V. Butkevičienė, ji užkirto kelią, kad stirniukas nebeitų miesto centro ir gatvės link. Galų gale trims geradariams pavyko sugauti gyvūną, jį saugiai surišti ir patalpinti į automobilio bagažinę. Stirniukas buvo išvežtas į pamiškę, į savo natūralią gyvenamąją aplinką ir paleistas.

Tiki, kad išgyvens

„Gamtos parko“ atstovai tiki, kad stirniukas išgyvens, mat jis didelių sužeidimų neturėjo. Tiesa, nerimą kėlė tai, kad stirniukui reikia patirti kuo mažiau streso, mat dėl didelio streso gali sustoti gyvūno širdis.

„Sužeidimų, matomų plika akimi, neaptikome, eisena įprasta, nešlubavo, tačiau vienoje vietoje jautėsi patinimas, leidžiantis manyti, jog stirniukas, ko gero, jau buvo kliudytas arba vytas ir muštas per nugaros dalį, ką rodė lengvas patinimas ir pasišiaušę toje vietoje šeriai“, – konstatavo G. Gaubys.

Jaunas ir pasimetęs

Ko gero, stirniukas į miestą atklydo, nes pasimetė. Gali būti, kad jis pasiklydo, o galimai jį kažkas ir pabaidė. Tiesa, kėdainiečiai ir anksčiau yra pastebėję stirnų šalia miesto, jos gyvena Babėnų šile, teritorijoje netoli buvusio aerodromo ir kitose miškingose vietose.

„Pradėjus dygti ragiukams, matyt, bus dėl galimos konkurencijos išvytas iš bandos ir pasimetė, kažkur dar nuo kažko užvytas buvo, nes aiškiai matėsi kelios muštos vietos nugaros dalyje ir patinimai. Metinukas žiopliukas nesusiorientavo“, – paaiškino asociacijos įkūrėjas.