Norėjo taikios žinios

„Mano tikslas buvo paraginti žmones mąstyti. Mes tiesiog norėjome žmonėms nusiųsti žinutę, kad cirkas su gyvūnais yra blogai.

Pasiruošę plakatus stovėjome cirko prieigose, sakėme, kad cirke gyvūnai yra išnaudojami, mušami, kad jie ten yra tiesiog kankinami. Tačiau sulaukėme iš kai kurių kėdainiečių piktų replikų, užgauliojimų, o iš cirko darbuotojos – grasinimų ir net užpuolimo. Štai kaip viskas pasisuko“, – pasakojo mitingo Kėdainiuose organizatorius Pijus Verikas.

Iškvietė policiją

Cirko darbuotojai, pamatę protestuojančių kėdainiečių būrelį, iškvietė policiją.

Darbuotojai aiškino, kad protestuotojai užstoja kasą, neleidžia žmonėms nusipirkti bilietų ir laisvai eiti į cirką.

„Negana to, viena darbuotoja pagriebė protestuotoją už rankos ir tampė. Žodžiu, buvom apstumdyti ir iškoneveikti. Dar labai mus nustebino pagyvenusios moterys, kurios šaukė ant mūsų ir varė mus namo. Tai toks požiūris mus labai nuliūdino“, – dėstė mitingo organizatorius.

Leido mitingą tęsti

Atvykę policijos pareigūnai jokių mitinguotojų daromų teisės pažeidimų nenustatė. Pareigūnai paragino žmones nepažeidinėti viešosios tvarkos ir leido taikų mitingą tęsti toliau.

„Buvo šokas, kai cirko vadybininkė čiupo mane už rankos, už sprando ir grūdo tolyn nuo cirko. Stumiama dar bandžiau nufotografuoti tą merginą, tai pradėjo ji teismais grasint. Stovėjome šalia, per kelis metrus nuo kasų. Priėjimo prie jų mes neblokavom, o policiją iškvietė teigdami, neva mes neįleidžiam žmonių, blokuojam kasą“, – aiškino kėdainietė gyvūnų teisių aktyvistė Lina Bradauskaitė.

To dar nebuvo

„Nugrūdo mus ta vadybininkė nuo cirko, nustūmė į gatvę, vos ne po mašinos ratais. Išvadino rusiškais keiksmažodžiais.

Ne viename mitinge ar proteste esu dalyvavus, tai muštynių nėra buvę. O čia – cirkų cirkas!

Tai kaip patikėti, kad jie nemuša gyvūnų, jei jiems šauna į galvą draskyt, tąsyt žmones. Net nesupratau, ką ji rusiškai sakė.

Kažkoks košmaras! O mes tik norėjome paaiškinti, kad cirke neužtikrinimas gyvūnų ir jo lankytojų saugumas, nes vaikai įleidžiami ar patys įlenda į cirko teritoriją, iš cirko teritorijos nuolat pabėga ožkytės, mėtosi įvairūs įrankiai, rakandai.

Mes manome, kad nėra užtikrinamas saugumas, tą ir bandėme paaiškint, tačiau cirko atstovams tai nė motais“, – paaišikino gyvūnų teisių aktyvistė.