Technikos desantas

Į buvusio prekybos centro teritoriją praėjusią savaitę suvažiavo ekskavatoriai ir kita statybininkų sunkioji technika. Buvo pastatyta teritoriją juosianti metalinė tvora, atvežtas biotualetas. Prasidėjusios statybos kaip reikiant išsiūbavo ir kėdainiečių fantaziją, žmonės spėliojo, kad gal būt čia bus statoma automobilių stovėjimo aikštelė, naujas prekybos centras ar net restoranas. Daugiausia žmonių viešojoje erdvėje spėjo, jog čia netrukus išdygs prekybos centras „Rimi“ arba restoranas „Hesburger“. O kaip gi yra iš tiesų?

Veikė parduotuvė

Priminsime, jog ilgą laiką Rasos gatvėje veikė prekybos centras, kurį vyresni kėdainiečiai prisimena su nostalgija. 2015-ųjų metų pavasarį didžiulė parduotuvė buvo sulyginta su žeme. Pastato konstrukcijos buvo išvežtos, žemė išlyginta ir užsėta pieva. Ją tuomet išgriovė jos savininkas – bendrovė „Baltisches Haus“. Šią bendrovę įsteigė broliai George, Oliver ir Nicolas Ortiz, veiklą pradėję 1995 metais. Bendrovė, įkurta prekybos tinklo „Iki“ plėtrai, šiandien yra savarankiška nekilnojamojo turto projektų vystytoja ir valdytoja. Jau tada kėdainiečiai ėmė spėlioti, kad teritorijoje bus statomas „Iki“ prekybos centras, tačiau bendrovės atstovai šios informacijos nepatvirtino, o aikštė iki šiol stovėjo tuščia.

Planai keitėsi

Bendrovė „Baltisches Haus“ Kėdainiuose valdo dar ne vieną sklypą ir statinį. Jiems priklauso „Giraitės turgus“, didžiulis sklypas tarp daugiabučių namų Liaudies gatvėje ir kt. Tuo metu bendrovė turėjo vienokių planų, bet, bėgant laikui, jie keitėsi. Tiesa, planų bendrovė viešai oficialiai niekad nepristatė, tad kėdainiečiams beliko tik spėlioti. Šiuo metu vieni sklypai yra parduodami, kiti nuomojami.

Išnuomota aikštelė

„Rinkos aikštė“ susisiekė su Rasos gatvėje esančio sklypo, kur šiuo metu vyksta žemės lyginimo darbai, bendrovės „Baltisches Haus“ atstovais. Šie patikino, kad sklypas yra išnuomotas bendrovei „Jonavos hidrotechnika“.

„Bendrovė „Baltisches Haus“ Rasos gatvėje šiuo metu nieko nestato. Mes tiesiog esame išnuomoję teritoriją įmonei „Jonavos hidrotechnika“. Ši teritorija laikinai bus skirta statybinėms medžiagoms sandėliuoti. Aplinkinėse gatvėse bendrovė vykdys daugiabučių namų renovaciją, kiemų atnaujinimą. Kol kas žinios iš mūsų yra tokios“, – paaiškino bendrovės „Baltisches Haus“ atstovė Raimonda Mailaitė.