„Kurdama meninius projektus visuomet siekiu netikėtumo efekto. Ieškant kalėdinio, šventinio simbolio nesinorėjo standartinių objektų – eglutės, elnių ar rogių. Viena iš mano kūrybos krypčių yra paukščiai, todėl akiai užkliuvus už ryškiaspalvės sniegenos, supratau, kad tai puikus naujasis šv. Kalėdų simbolis. Man sniegena simbolizuoja snieguotą žiemą. Ypač pradžiugina jos ryškios spalvos ant sniego. Deja, šiais laikais per Kalėdas sniego būna retai, tačiau intensyvios mano sniegenų spalvos puikiai matysis ir besniegėje aplinkoje “, – pasakoja menininkė A. Kišonaitė.

Anot jos, sniegenų dizainas netikėtas ir nematytas, jas norisi apžiūrėti iš visų pusių. Paukščiai sukurti interpretuojant vėl į madą grįžtantį 8-tojo dešimtmečio „Memphis“ stilių. Jam būdingos ryškios, kontrastingos spalvos, objekto skaidymas plokštumomis, todėl nenuostabu, kad jis mėgiamas jaunimo.

„Aš manau, kad menas turi džiuginti, sukurti tam tikrą nuotaiką, būti patrauklus. Jis turi skatinti domėtis, prieiti, -nusifotografuoti, suteikti estetinį pasigėrėjimą. O Kalėdos yra tas metas, kai gera nuotaika turi sklandyti visur. Todėl turime puošti ne tik namus, bet ir miesto bendrąsias erdves. Todėl smagu, kad verslas tam skiria dėmesio ir kalėdinę nuotaiką kuria ne banaliais blizgučiais, o stilingais, originaliais menininkų sukurtais darbais“, – tikina A. Kišonaitė.

Kaunas yra modernus miestas, kuriame persipina daugybė stilių, tad stilizuotos sniegenos čia organiškai pritampa. Ypač SBA atnaujintoje Vienybės aikštėje prie BLC verslo centro. Ši vieta po rekonstrukcijos tapo labai patraukli jaunimui, taip pat vyresniems žmonėms, kurie šiltuoju metu čia leidžia laiką restoranuose ir jų terasose, prisėda atsikvėpti ant suoliukų žaliosiose zonose ar šalia fontanų. Tikiuosi, kad Agnės Kišonaitės sukurtos sniegenos trauks kauniečius jas apžiūrėti, pasidaryti asmenukę. Dieną jų ryškus spalvinis derinys pagyvins pilką aplinką, o naktį jas išryškins ir naujų spalvų suteiks skoningas LED apšvietimas“, – sako BLC verslo centro vadovė Loneda Gražulevičienė.

A. Kišonaitės sukurtos ryškiaspalvės „Memphis“ stilistikos tūrinės sniegenos kalėdinę nuotaiką kuria ir Vilniuje, išskirtinio dizaino „Green Hall“ verslo slėnyje, taip pat verslo centre „135“ Žalgirio gatvėje. O Kaune verslo centro „Kauno dokas“ apdailos elementai paryškinti dekoracijomis su spalvingomis sniegenomis ir panašios stilistikos ornamentais. Menininkės darbai SBA bendrovių „Urban Inventors“ bei „Capitalica Asset Management“ verslo centrus Vilniuje ir Kaune puoš visą šventinį laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)