Laisvės alėjoje, anksčiau vadintoje Nikolajaus alėja, paskutiniais XIX amžiaus metais pastatomas „Metropolis“. Tai pastatas iš dviejų aukštų, kurių pirmame veikė restoranas, antrame – viešbutis. Šią Kauno elito magnetu tapusią vietą įsteigė Izidorius ir Rachilė Volkovyckiai – tuometiniai verslininkai, verslą užkūrę visai šalia savo gyvenamojo namo.

Cariniame Kaune ir teritorijoje aplink jį restoranų trūksta, dar tik aušta ankstyvas restoranų kultūros rytas. Nestinga tik mažų restoranėlių ir kavinukių, skirtų greitam užkandžiui. Į tuščią nišą šovę Volkovyckiai atliepia Kauno visuomenės poreikius ir „Metropolis“ netrunka būti įvertintas kaip pirmosios klasės restoranas – šis titulas suteikiamas dar iki karo.

Titulai titulais, bet ne mažiau svarbu ir kasdien čia ateinančios Kauno įžymybės. „Metropolyje“ nuolatos sėdi bohemos atstovai, universiteto profesūra, politiniai veikėjai, vakaro programos numerius atlieka garsiausios to meto žvaigždės.

Galiausiai, ateina ir „Metropolio“ saulėlydis – garsiausio Kauno restorano pastatas privatizuojamas, jame įsikuria kavinės, neišsaugoma ir legendinės vietos architektūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)