Marijampolės aeroklubo instruktoriui Vytautui Gustaičiui kilo idėja atlikti šuolį parašiutu išskleidžiant rekordinio ploto – 300 kvadratinių metrų – šalies vėliavą. Ji buvo pagaminta pagal specialų užsakymą. Kadangi su tokio dydžio Lietuvos simboliu parašiutininkui atlikti savąją misiją gana sudėtinga, prireikė kruopščių aukščio, laiko, vėjo bei kitų su šuoliu susijusių techninių detalių skaičiavimų, rašoma pranešime spaudai.

218 kvadratinių metrų dydžio trispalvę turi Kauno aeroklubas. Tuo tarpu pasaulyje dar didesnes vėliavas meistrai šuolio metu yra išskleidę JAV ir JAE padangėse.

Ir tai ne viskas, ką šį šeštadienį danguje virš Kauno išvys miestiečiai. Kvapą gniaužiantys oro akrobatų iššūkiai, sraigtasparnių ūžesys, plevenančios skraidyklės, senovinių orlaivių paradas, oro balionų šokiai ir visa tai lydinti muzika – antrą pagal dydį Lietuvos miestą drebinsianti oro šventė pretenduoja tapti vienu įspūdingiausių šios vasaros renginiu.

Jo pasididžiavimu taps legendiniais vadinamų orlaivių „AN-2“ europinis sąskrydis, prasidėsiantis kelios dienos iki aviacijos šventės – rugpjūčio 8-ąją. Į jį atvyksta komandos iš Čekijos, Vokietijos, Švedijos bei Lenkijos. Vienas iš keturias dienas truksiančio, aviacijos pasauliui svarbaus įvykio tikslų, pasak jo organizatorių, yra pademonstruoti atgyjantį ir besikeičiantį S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą kolegoms iš svetur. Prieš dvejus metus jame atlikti kilimo-tūpimo tako remonto darbai. Sezono metu kasdien čia kyla ir leidžiasi po kelis šimtus lėktuvų.

Pastarąjį kartą Europos „AN-2“ lėktuvų sąskrydis Lietuvoje vyko 2007 metais. Kasmetinis tradicinis renginys, vykstantis įvairiose Europos valstybėse, į vieną vietą surenka šio tipo lėktuvo fanus, operatorius, techninių priežiūros organizacijų atstovus.

Į sąskrydžio programą įtraukta ir rugpjūčio 10-oji, kuomet Kaune turėtų būti itin gausu įvairiausių oro transporto priemonių ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos bei Lenkijos. Po vidurdienio prasidėsiančioje šventėje bus galima išvysti itin pavojingus oro akrobatų triukus, senovinių orlaivių paradą danguje, parašiutininkų šuolius, pamatyti sklandytuvą, valdomą elektros varikliu ir pasigrožėti karšto oro balionais. Pageidaujantys galės pasižvalgyti po Kauną iš paukščio skrydžio. Susirinkusiuosius savo atliekama muzika džiugins Ironvytas, „Lemon Joy“ ir Monique.

Visi Kauno aviacijos šventės renginiai bus nemokami, o juose laukiamos šeimos, bičiulių kompanijos, senjorai ir visi, kuriems svarbi Lietuvos istorija, įdomi aviacija bei brangus dangus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)