„Norėčiau sužinoti, kodėl nebegalima sukti iš P. Lukšio gatvės (atvažiuojant nuo Savanorių pr.) į kairę į Muravos gatvę? Kaip žmonėms patekti į namus, kur apsisukti tinkama saugi vieta numatyta? Apsisukimui nepritaikyta, ir net draudžiama tą daryti pagal ženklus, artimiausioje P. Lukšio g ir V. Landsbergio Žemkalnio g. sankryžoje? Tai kas čia per patobulinimai? Iš savivaldybės nesulaukiu jokio atsakymo, o namo parvažiuot kasdien reik arba pažeidžiant taisykles arba sukant ratą aplink kvartalą“, – piktinosi Paulius.

Situaciją pakomentavo Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„P. Lukšio g. ir Muravos g. sankryžoje kairysis posūkis į Muravos g. yra numatytas. Nuotraukoje matomas kelio ženklas „Eismo kryptys sankryžoje“, skirtas kitos sankryžos reguliavimui, jau perkeltas“, – paaiškino jis.

Anksčiau dėl šios gatvės darbų užbaigimo M. Matusevičius teigė, jog horizontaliojo ženklinimo darbai būtų atlikti kokybiškai, reikalingos tinkamos oro sąlygos. Kelininkai stebi prognozes ir laukia, kada šiuos darbus galės atlikti.

Pernai birželio pabaigoje prasidėję darbai šioje Eigulių vietoje eina į pabaigą, tuomet Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, teigė, kad darbai šioje Kauno vietoje turėtų tęstis iki 2023 metų pavasario.

Jo teigimu, P. Lukšio gatvėje bus atliktas požeminių komunikacijų tvarkymas, kelio dangos pakeitimas, nutiesti nauji šaligatviai ir dviračių takai.