Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją jau kuris laikas plūsta kauniečių laiškai dėl Kalniečių parko. Apie neseniai renovuotą teritoriją jie klausia vieno dalyko – kada gi ji bus sutvarkyta?

Kol vienas skaitytojas pastebi gazonuose augančias piktžoles, išvirtusius medžius, styrančius laidus iš žemės, stop juosta aptvertus plotus, kitam ramybės neduoda užžėlęs tvenkinys.

„Iškilo toks klausimas, pernai metais buvo valytas Kalniečių parko tvenkinys, buvo gražu žiūrėti, bet šiemet, nuėjus prie tvenkinio, baisu žiūrėti – vienos žolės. Tai va, klausimas: ar čia valymo brokas ir ar šiemet valys?“ – susirūpino vyras.

Kad ir kaip bebūtų, Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė atvira – parko renovacija jau formaliai baigta, tačiau rangovas šiuo metu šalina trūkumus.

Abejingais nelikta ir dėl tvenkinio. Nors jis buvo valytas pernai, šiuo metu stebima vandens kokybė, o artimiausiu metu, pasikonsultavus su specialistais, bus priimtas sprendimas dėl vandens augmenijos šalinimo.

Taip pat savivaldybei pro akis nepraslysta ir želdynai. Pasak atstovės, jie prižiūrimi nuolat, pavyzdžiui, nedelsiant, gavus pranešimą, šalinamos vėjavartos ir vėjalaužos, o plačiau paskutinį kartą želdynais rūpintasi balandį.

„Šioje vietoje (aut. past. – kur pievoje yra ištiesta komunikacija) bus įrengtas dar vienas Kauno akcentas – meninė instaliacija „Šviečiantys suolai“, – pokyčius parke atskleidė R. Savickienė.

Gyventojus, pastebėjus defektus, Kauno savivaldybė prašo kreiptis į Aplinkos apsaugos skyriaus specialistus.