„Kas vyksta Kaune“ per pastarąsias dvi dienas sulaukė ne vieno pasipiktinusio skaitytojo laiško. Kauniečių siųstose nuotraukose – iš pažiūros suniokoti, išdraskyti vaikų žaidimų aikštelės įrenginiai.

Teritorija primena karo lauką

„Tikiu, kad jums pavyks papasakoti istoriją apie žaidimų aikštelę, kuri jau daugiau nei mėnesį laiko šitaip mėtosi parkelyje. Tikriausiai, laukiama, kol kažkas susižeis ir tada jau, žiūrėk, žaidimų aikštelė stovi ir naudojama viskas pagal paskirtį“, – vaizdą M. Riomerio gatvėje esančiame parkelyje trečiadienį komentavo skaitytojas.

„Noriu parodyti, kad pasigrožėtų ir kiti miesto gyventojai, o galbūt ir atvežtų savo vaikus „pažaisti“, tai yra, manau, „saugiausia“ vaikų žaidimo aikštelė Kaune, M. Riomerio gatvėje, ties 6 namu“, – ironizavo kitas kaunietis.

Jo žodžiais, įrenginiai čia atvežti ir nutrenkti prieš porą mėnesių. Vyro manymu, tai padarė kažkas iš savivaldybės, nes tokios aikštelės yra derinamos su atsakingais asmenimis.

„Tikriausiai, pamiršo pradėtą darbą, o per tą laiką kas galėjo, išdraskė ir išnešiojo. Betrūksta tik nelaimės, kol koks vaikas neprižiūrimas neužsimušė, bet tada jau bus per vėlu imtis tvarkyti“, – svarstė skaitytojas.

Žada sutvarkyti kitą savaitę

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare teigė Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas, aikštelė nėra išlaužyta, ji tiesiog dar nebuvo surinkta. Pradėjus tvarkyti muzikinio teatro sodelį, seniūnijoms buvo geranoriškai pasiūlyta paklausinėti, ar kam nereikia vaikų žaidimo įrenginių.

„Į savivaldybės siūlymą atsakė Gričiupio seniūnijos K. Baršausko gatvės seniūnaitė, nusprendusi sumontuoti įrenginius M. Riomerio gatvėje. Iškelta sąlyga atsivežti ir įsibetonuoti tas čiuožyklas ir karstykles“, – pasakojo M. Šivickas.

Tiesa, pati bendruomenė įrenginių neatsivežė, galiausiai juos pristatė savivaldybė, tačiau seniūnija įpareigota aikštelę įrengti. Darbai, Sporto skyriaus vedėjo duomenimis, užtruko dėl rimtų asmeninių seniūnaitės priežasčių, tačiau turėtų būti sumontuoti jau kitą savaitę.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su K. Baršausko gatvės seniūnaite Rūta Pukanase, ši, kita vertus, pateikė kiek kitokią įvykių versiją. Bendruomenės atstovės teigimu, kilo problemų dėl lėšų įsisavinimo. Plačiau kilusių kliūčių R. Pukanasė nekomentavo, bet, kaip ir M. Šivickas, minėjo, kad rangovas žada sutvarkyti aikštelę ateinančią savaitę.

Atvežti rugpjūčio pradžioje

Remiantis dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacija, Gričiupio seniūnijos K. Baršausko gatvės seniūnaitijai skirti įrenginiai į parkelį atgabenti rugpjūčio pirmomis dienomis. Muzikinio teatro sodelio rekonstrukciją atliekančios įmonės darbininkai į M. Riomerio gatvę juos pristatė nemokamai.

R. Pukanasė dienraščiui tuomet sakė, kad karstyklių paprašė vos sužinojusi apie savivaldybės pasiūlymą. Nors tokios dovanos nesitikėjo, teigiamas atsakymas ją pasiekė dar tą pačią dieną.

„Pati gyvenau ir vaikus auginau netoli tos vietos, kur atsiras nauja aikštelė. Vaikų ten daug, nes yra ne tik daugiabučiai, bet ir darželis, mokykla. Pramogų vaikams stigo“, – rugpjūtį „Lietuvos rytui“ dėstė seniūnaitė, nors akivaizdu, kad saugių pramogų trūksta iki šiol.