„Nenorite pasidomėti, kodėl stadioną statantys darbuotojai kasdien išdidžiai parkuojasi ant Ąžuolyno žaliosios vejos, virš geltonos linijos?“, – teiravosi kaunietis.

Apie situaciją buvo pasiteirauta stadioną statančios įmonės atstovų. Komentuoja UAB „Autokausta“ projekto vadovas Lauras Zakaras:

„Mūsų žiniomis nuotraukoje matomi automobiliai nėra UAB „Autokausta“ darbuotojų. Kadangi nuotraukoje matoma Ąžuolyno vieta prieinama visiems žmonėms, tai galėtų būti bet kurio į Ąžuolyną atvykstančio žmogaus automobilis. UAB „Autokausta“ įmonės darbuotojai yra informuoti, kad šioje vietoje statyti automobilių negalima“, – patikino L. Zakaras.

Gali grėsti nemalonumai

Kaip numato Kelių eismo taisyklių 150.5 punktas, sustoti ir stovėti draudžiama ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.

Už šių taisyklių pažeidimą, Administracinių nusižengimo kodekso 417 str. 2 d. numatyta, kad sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus, ar stadiono darbuotojams suteikti leidimai automobilius palikti ant vejos, Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas tvirtino, kad neatsižvelgiant į tai, kam priklauso transporto priemonė, už tokios rūšies nusižengimą gali grėsti administracinė atsakomybė.

R. Vilimas pabrėžė, kad kontroliuoti kaip laikomasi minėtų draudimų įstatymo yra suteikti įgaliojimai policijai ir Savivaldybių administracijų įgaliotiems pareigūnams. Kaune – Viešosios tvarkos skyriui.

„Todėl Viešosios tvarkos skyrius pagal gaunamus skundus ir pranešimus be kitų skyriui priskirtų funkcijų padeda policijai atlikti ir minėtų draudimų kontrolę. Tai atlieka darbo dienomis bei valandomis. Kitu metu dėl nusižengimų (vakaro ir nakties metu, poilsio ir švenčių dienomis) paprastai gyventojai kreipiasi į policiją“, – pridūrė jis.