Daugiau bėdos negu naudos?

Skaitytoja Aistina šmaikščiai pareiškė, kad pamačius eiles norisi iš karto grįžti namo.

„Tokio gražumo eilės, kad nueini pamatai, praeina noras įsigyt to, ko norėjai ir apsisuki, ypač kai laiko nėra stoviniuot.“

Skaitytoja Gintarė pastebėjo, kad nors lietuviai skundžiasi mažomis algomis, jie sugeba išstovėti eilėje tris valandas, kad nusipirkti nereikalingų daiktų.

„Taip tai visi vargšai ir bedarbiai. Bet kai kokio „šūdniekio“ nusipirkt, už tai gali ir tris valandas eilėj stovėt, niekas nebaisu. Principe būtų neatidarę, būtų nereikėję, dar porą savaičių būtų išgyvenę. Nesuprantu „logikos“.“

Ji taip pat pridėjo, kad užsisakyti prekes internetu yra gerokai patogiau ir tai sutaupo nemažai laiko.

„Šiaip labai patogu internetu užsisakinėt ir net nepamenu, kada parduotuvėj buvau. O stovėt eilėj ar prie maisto, ar prie vazonų po tris valandas, čia mažų mažiausiai durniumi reikia būt ir neturėt ne ką veikt, nei smegenų vingių.“

Kai kurie skaitytojai teigia, kad dėl masiško ėjimo į parduotuves, Lietuvoje neužilgo sparčiai pradės augti užsikrėtimų skaičius.

„Padaryta didžiausia kvailystė… Karantinas neatšauktas, bet visi pirmyn į parduotuves. O po savaitės vėl tęsim karantiną, nes vėl bus naujas protrūkis… Ir taip pasaka be galo“, – galimą scenarijų apibūdino skaitytoja Rūta.

Jai antrino Monika: „O kaip jūs visi įsivaizduojate karantino pabaigą? Nes sergančių daugiau ar mažiau dar bus ilgai, tarkim, sergamumas sumažėjo, karantiną atšaukia, jūs visi išlendat iš savo „bunkerių“ ir sergamumas vėl šokteli, ir vėl karantinas“.

Keli skaitytojai komentavo, kad per anksti imtasi švelninti karantino režimą ir susidaro įspūdis, kad karantinas jau yra atšauktas.

„Per anksti viska atidarė. Ir žmonės nesupratingi, lipa ant galvos, stumdosi“ – Teigė Dovilė.

„Toks vaizdas, kad baigėsi karantinas“ – prie išvadų priėjo Gintarė.

Įžvelgia ir kitą medalio pusę

Tačiau netrūko žmonių, kurie pabrėžė, kad prekybos centruose yra laikomasi tvarkos todėl užsikrėtimo pavojaus beveik nėra.

„Tai stovi eilėse per atstumą. Laikosi karantino reikalavimų. Parduotuvėje įleidžia po vieną. Kame bėda?“ – panikos nesuprato kaunietė Rasa.

Galiausiai keli internautai priminė, kad pavasaris verčia žmones su sodais ir sodybomis imtis darbų, tad jiems yra reikalingos įvairios priemones.

„Žmonės turi sodus, sodybas, namus, ne visi gyvena daugiabutyje ir gali sėdėti sudėję rankas ir tik valgyti. Jiems reikia tvarkyti aplinką, sodinti“ – rašo Aldona.