Istorija pasidalinęs „Delfi“ skaitytojas pasakojo, kad tokiam darbui pastūmėjo tai, kad karantino metu atsirado daugiau laisvo laiko.

„Kartu su broliu ir sese nusprendėme išnaudoti tai laiko praleidimui kartu bei pabuvimui gryname ore. Prieš keletą žiemų teko padirbėti prie „senio besmegenio marozo“ kilusios idėjos, kurį su drauge buvom pastatę Šilainiuose. Tad šiemet, esant tinkamai žiemai bei šalčiui, kilo idėja, jog galime pabandyti pastatyti Iglu namelį. Su broliu ir sese internete pasižiūrėję įvairių technikų, kaip tai galima padaryti – kibome į darbus.“, – pasakoja vaikinas.

Darbai užtruko ilgiau nei tikėtasi. Istorija pasidalinęs skaitytojas sako, iš pradžių tikėjęsi namelį pastatyti per vieną, daugiausiai – dvi dienas. Vis dėlto, pasirodė, kad laiko prireiks kur kas daugiau.

„Viskas užtruko keturias dienas, kasdien lauke praleidžiant bemaž po 12–14 valandų. Plytas gaminomės patys maišydami sniegą su vandeniu ir visą masę trombuodami rankomis. Vienai plytai prireikė apie vieno kibiro vandens. Plytų, skaičiuojant su nepavykusiomis, prireikė maždaug 250. Vandenį taip pat naudojome ir kitoms sniego namelio statybos reikmėms. Galų gale, vandens sunaudojome apie 300 kibirų. Namelyje laisvai gali tilpti keletas suaugusių žmonių. Trise plušome iki paskutinio prakaito, negailėdami nei laiko, nei jėgų. Džiaugiamės, jog rezultatas atpirko lūkesčius, išbandėme kažką naujo, o svarbiausia – praleidome daugiau laiko kartu, vedini bendro tikslo“, – džiaugėsi kaunietis.

Jis sako šia istorija pasidalinęs norėdamas įkvėpti žmones, jog net ir karantino metu galima nuveikti daug ką įdomaus čia pat – kiekvieno iš mūsų kieme.

„O ir praeiviai bei vaikai dabar diena iš dienos traukia prie sniego namelio nusifotografuoti ar tiesiog pasigrožėti kūriniu gryname ore. Tas, manau, ir yra svarbiausia – bent mažumėlę priminti žmonėms, kad nėra viskas taip niūru, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Galbūt ši mano istorija įkvėps žmones savuose kiemuose išpildyti turimas idėjas, o ir laikas praleistas kartu su šeimos nariais bus neįkainojamas“, – mano skaitytojas.

Sniego namelis išdygo Kaune, Šilainiuose, Vėtrungės gatvėje. Kūrėjai šiltai kviečia visus norinčius aplankyti šį statinį – svarbiausia, laikantis visų saugumo reikalavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)