Mieste iškilus tradicinėms Velykų puošmenoms, jomis pasidžiaugti jau spėjo ir pro šalį einantys kauniečiai. Vieni fotografuojasi, kiti stebi puošmenas keliaudami pro šalį.

Panašu, kad vienam iš kiaušinių, stovinčiam prie Kauno Rotušės, šiek tiek sutriko elektros tiekimas, nes jis apšviestas tik dalinai.

Velykoms pasiruošę jau ir Kauno turgavietėse prekiaujantys žmonės, čia jie siūlo Velykinių margučių ir kitokių šventinių papuošimų. Skirtingi dažai, norintiems margučius dažyti patiems, mediniai margučiai kiaušinio formos rankšluosčiai ir kitos prekės Kauno turgavietėse kainuoja vos po kelis eurus.

Primename, kad praėjusią savaitę Vyriausybei pratęsus karantiną ir grąžinus judėjimo tarp savivaldybių ribojimą iki balandžio 6 dienos, kauniečiai Velykas vėl sutiks namuose arba virtualiai.

Šventinį Velykų savaitgalį judėjimo ribojimą kontroliuos daugiau nei 3300 pareigūnų, jie dirbs stacionariuose postuose. Prie policijos prisijungs kitos viešojo saugumo tarnybos. Taip bus siekiama užtikrinti judėjimo kontrolę bei kuo didesnį transporto pralaidumą tarp savivaldybių bei tiems asmenims, kurie vyksta dėl neatidėliotinų priežasčių.

Policijos pareigūnai taip pat atsakė į dažniausiai kylančius klausimus tiems, kurie turi išvykti į kitą savivaldybę, galioja kelios išimtys ir žmogiškumo faktorius.